Kabataş Lisesi mezunları Edirne'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kabataş Lisesi mezunları Edirnede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 14:28

Kabataş Lisesi mezunları Edirne'de buluştu

Haberin Devamı

EDİRNE, (DHA)- TÜRKİYE'nin en köklü liselerinden İstanbul Kabataş Lisesi mezunları Edirne'de biraraya geldi. Trakya Kabataş Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Doç Dr. Murat Türkyılmaz, "Ortak düşüncemiz köklü liselerimizin kalitesinin korunmasıdır. Bütün liselerimizin kalitesi arttırılmalıdır" dedi.

Türkiye'nin en köklü liseleri arasında bulunan Kabataş Erkek Lisesi mezunları Edirne'de bir restaurantta bir araya geldi. Trakya Kabataş Erkek Lisesi Mezunları Derneği tarafından organize edilen yemeğe Trakya ve İstanbul'dan mezunlar katıldı. 1999 yılında kurulan Trakya Kabataş Erkek Lisesi Mezunları Derneği'nin geleneksel hale getirdiği buluşma yemeğine Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gören 20 öğrenci de davet edildi. Kadın mezunlar ile İstanbul Kabataş Erkek Lisesi Derneği Başkanı Hasan Ali Cansızoğlu ve bir önceki dönem başkanı Nabi Cücük ile 1978-2011 yılları arasında görev yapan fizik öğretmeni Cumhur Işıl da geceye katıldı.

Trakya Kabataş Erkek Lisesi Mezunları Derneği ve Vakfı Kurucu Üyesi Prof. Dr. Osman İnci, her yıl değişik dönemlerde bu buluşmaları yaptıklarını belirterek, "Bu yıl farklı olarak öğrenim gören 20 öğrencimizi de ağırladık. Geçtiğimiz yıllardaki buluşmalarımızdan farklı olan bu toplantımızda proje okullarından duyduğumuz rahatsızlıktır. Köklü liselerdeki öğretmenlerin başka okullara gönderilmesini doğru bulmuyoruz. Köklü kaliteli liselerin kalitesinin korunması gerekmektedir. Diğer liselerin kalitesi arttırılmalıdır. Bu kaliteyi arttırmak için köklü liselerin oturmuş kültürünü bozarak olmayacağı görüşündeyiz" dedi.



Trakya Kabataş Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, derneklerinin amacının Kabataş Erkek Lisesi'ni yaşatmak olduğunu belirterek, "Bizler köklü bir vakıf lisesiyiz. Amacımız öğrencilerimize her anlamda destek vermek. Bursların yanı sıra saray olan binamızı da korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Çağdaş ve Atatürkçü bir çizgimiz var. Proje okullarla ilgili olarak bizler diğer köklü liselerden farklı olarak vakıf olduğumuz için yüzde 50 oranında yönetimin içerisindeyiz. Söz sahibiyiz. Ortak düşüncemiz lisemizin kalitesinin korunması ve diğer liselerinde kalitesinin arttırılmasıdır" dedi.

Buluşma hatıra fotoğrafları çekilmesi ve sohbetlerin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!