Fotoğraflarla, 'Trakya'daki Yaban Hayatına Dokunma' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflarla, Trakyadaki Yaban Hayatına Dokunma sergisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 14:48

Fotoğraflarla, 'Trakya'daki Yaban Hayatına Dokunma' sergisi

Haberin Devamı

 

Jale AVYÜZEN/ EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de fotoğraf sanatçısı Ali Citak, 'Trakya'daki Yaban Hayatına Dokunma' adını verdiği yaban hayatın fotoğraflarından oluşan sergisini açtı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) ve Türkiye Biyologlar Derneği İzmir Şubesi'nin ortaklığında düzenlenen 13'üncü Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi kapsamında Edirneli fotoğraf sanatçısı Ali Citak, 20 yıldır çektiği doğal yaşamı konu alan fotoğraflarını 'Trakya'daki Yaban Hayatına Dokunma' isimli sergisinde buluşturdu. TÜ Balkan Kongre Merkezi Fuaye Salonu'nda açılışı yapılan sergide 67 yaşındaki Citak, korunmaya ihtiyacı olan doğal yaşamın güzelliklerini doğaseverlerle paylaşmak istediğini belirtti. Trakya Bölgesi'nde bulunan sincap, yılan, yaban kazı, gibi hayvanların yer aldığı sergisi hakkında bilgi veren Citak, yaban çeşitliliğinin muazzam olduğunu ifade etti. Çitak, "Benim 20 yıldan beri çalıştığım başta Edirne ve Trakya'daki yaban hayatıyla ilgili çektiğim fotoğraflardan oluşan bir sergi. Serginin adı da "Trakya'daki Yaban Hayatına Dokunma". Yılanlar, domuzlar, kuşlar, porsuklar, sincaplar yani yaban hayatında olan her şeyi görüntülemeye çalıştım. Çok büyük bir çeşitliliğimiz var. Sergi 62 fotoğraftan oluşuyor. Bir o kadar daha fotoğraf koyabilirdim sergiye. Sergiden şunu anlıyoruz ki, Trakya'nın inanılmaz bir yaban hayatı çeşitliliği var. Ancak üzülerek görüyorum ki birçok kişi bunun farkında değil. Tabi burada gördüğümüz hayvanların bazılarını görmek zor. Çünkü artık çok azaldılar. Özellikle yanlış tarım ilacı kullanımı, tarım alanlarının genişlemesi ve bazı orman alanlarının tarıma açılması bu çeşitliliği etkiledi. Ama benim umudum var. Bu yaban hayatını hep birlikte koruyalım" dedi.

Doğa fotoğrafçısı olmanın yanı sıra karşılaştığı zorlukları anlatan Citak, "20 yıllık bir birikimle bu sergiyi oluşturdum. Doğa fotoğrafı çekmek kolay bir iş değil. Çok uzun süre hayvanları çekmek için uğraşmak zorundasınız. Beklemek ve kamuflaj yapmak zorundasınız. Ne zaman geleceğini ve ne zaman gittiklerini bilmek zorundasınız. Ne zaman yumurtladığını, ne zaman yavruladığını bilip ona göre çekim yapmalısınız. Ön hazırlığınız olmadan yapmak mümkün değil" dedi. Sergi cuma gününe kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!