Erikli Sahili’nde, Kerami Mercan Semt Polikliniği hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Erikli Sahili’nde, Kerami Mercan Semt Polikliniği hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 12:33

Erikli Sahili’nde, Kerami Mercan Semt Polikliniği hizmete girdi

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne),(DHA)- EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan İlçesi’ne bağlı Erikli Köyü sahilinde yaptırılan Kerami Mercan Semt Polikliniği ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nu hizmet vermeye başladı.
Yapımı tamamlanan semt polikliniği ve sağlık istasyonunun Sağlık Bakanlığı’na devir teslimi yapıldı. Devir teslim törenine, Merhum iş adamı Kerami Mercan’ın eşi Müjgan Mercan, kızı İlknur Mercan Toptani, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emrah Erten, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Nurettin Alpaslan katıldı.
Devir teslimde konuşan Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, “Şu an 320 metrekare bir kapalı alan var. Geçen 17 Haziran’da burasını İlknur Mercan’dan Mercan A.Ş. adına teslim aldık. Buradaki görevlendirmeler İl Sağlık Müdürlüğü, genel sekreterliğimiz ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce yapılacak. Acil ekipleri geçen haftadan itibaren görevine başladı. Kerami amcamızın ruhu şad olsun. Bu semt polikliniği, Erikli’nin en az bir on yılını kurtarır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emrah Erten, “Yaz döneminde burada çocuk ve dahiliye poliklinikleriyle uzman hekimler eşliğinde hizmet vereceğiz. Böyle güzel hayırlı işleri görünce hepimiz seviniyoruz. Bu bağışı yapan Mercan ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah adları verilen bu tesiste insanlar şifa bulur” dedi. Kerami Mercan Semt Polikliniği ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun Erikli Köyü Sahili’nin Keşan’a olan uzaklığı ve acil müdahale gereken durumlar göz önüne alındığında burada yaşanabilecek sağlık sorunlarına çare olması bekleniyor.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!