Engelliler Haftası'nda Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu

Güncelleme Tarihi:

Engelliler Haftasında Atatürk Anıtında saygı duruşu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 15:37

Engelliler Haftası'nda Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA) - EDİRNE’de Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte saygı duruşu sırasında bedensel engelli 72 yaşındaki Kemal Kabaca, akülü aracında üzerinde ayağa kalkarak Mustafa Kemal Atatürk'e saygı duruşunda bulundu.
Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Recep Gürkan kurum müdürleri, engelli dernekleri üyeleri ve aileleri katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlü Bilgin Özbaş ile engelli dernekleri anıta çelenk koydu. Saygı duruşu sırasında törene akülü aracı ile ön sırada katılan yürüme engelli Kemal Kabaca, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da yardımıyla ayağa kalkarak Atatürk huzurunda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.
Yürüme engelli Kemal Kabaca, saygı duruşu sırasında başkan  Recep Gürkan’ın da yardımıyla Atatürk ve silah arkadaşlarına saygıdan dolayı ayağa kalktığını belirterek, "Büyük önderimize saygımız var. Ayağa kalktığım sırada Atatürk huzurunda ayakta uzun süre durmam için belediye başkanı kolumdan tuttu ve yardımcı oldu. Atatürk ve İstiklal Marşımıza her zaman saygımız var. Biz Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bu güzel vatanda yaşıyoruz" dedi.
Törenler engelli öğrencilerin şiir okuyup gösterileriyle devam etti. Ardından kalabalık grup  kortej oluşturup trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde engelliler ellerinde sorunlarına anlatan dövizler ile yürüdü. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!