Edirnespor Başkanı Üner: Sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldık

Güncelleme Tarihi:

Edirnespor Başkanı Üner: Sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 15:15

Edirnespor Başkanı Üner: Sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldık

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNESPOR Başkanı Savaş Üner, pazar günü Çorluspor 1947 maçında çıkan olaylar sırasında sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldıklarını söyledi.

Bölgesel Amatör Lig'de pazar günü Çorlu General Basri Saran Stadyumu'nda oynanan ve Çorluspor 1947 - Edirnespor arasında oynanan ve Çorluspor 1947'nin 2-1 kazandığı maçta çıkan olaylarla ilgili Edirnespor Başkanı Savaş Üner, açıklamalarda bulundu.



Olayların, maçtan bir gün önce Edirnespor oyuncularını taşıyan takım otobüsünün boyanarak zarar verilmesiyle başladığını ifade eden Üner, maç günü sabah saatlerinde, taraftarları taşıyan otobüsün Edirne'den Çorlu'ya doğru yola çıktığını söyledi. Taraftarların bulunduğu otobüsün Çorlu girişinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulduğunu belirten Üner, polis ekipleri tarafından hem otobüste hem de taraftarların üzerinde gerekli aramaların yapıldığını, burada yapılan aramanın ardından otobüsün, hiçbir noktada durmadan polis korteji eşliğinde maçın yapılacağı Çorlu General Basri Saran Stadyumu'na doğru hareket ettiğini söyledi. Edirnespor yönetimi olarak Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan ile birlikte protokol tribününde yer aldıklarını anlatan Üner, "İlk yarının 1-0 Edirnespor'un üstünlüğü ile tamamlamasının ardından soyunma odasına gittim. Başkan Yardımcımız Hakan İşcan, protokol tribünde kaldı. İkinci yarı başlamadan hemen önce protokol tribününe gelirken, tanımadığım bir şahıs önümü kesti. Benim yanıma gelmeden önce de yönetici arkadaşlarıma 'Başkan beye bir çift sözüm var. Lütfen müdahale etmeyin' demiş. Daha sonra beni tehdit ederek, 'Burada oturacaksın, yerinden kalkmayacaksın' diye konuşarak, küfür etti. Ben olayları yatıştırmak adına, o şahsı alttan aldım ve protokol tribündeki yerimi aldım" dedi.

"SÖZLÜ VE FİZİKSEL ŞİDDETE MARUZ KALDIK"



Söz konusu şahısın küfürlere ve hakaretlere devam ettiğini söyleyen Üner, "Arkadaşlar yeter lütfen susalım' diye tepki gösterdim. Protokol tribününde bulunan bir kişi yanıma gelerek, şiddetli bir şekilde yumruk attı. Ben daha sonra oradan uzaklaştırıldım. Başkan Yardımcımız Hakan İşcan, olayları yatıştırmak adına orada kaldı. Ancak Hakan İşcan'ın olayları yatıştırmak adına gösterdiği tüm çabalar da sonuç vermedi, protokol tribününde yer alan kişiler tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldık. Vicdanı olan, dürüst, namuslu, ahlaklı olan herkes objektif bir değerlendirme yaptığında, görüntülerde de çok açık bir şekilde belli olduğu gibi olayların çıkmasında bir ilgimiz olmadığını söyleyecektir. Bulunduğumuz tribünde polis memuru dahi görevlendirilmemişti. Olayları yatıştırmak için Belediye Başkan Yardımcımız Hakan İşcan ile birlikte büyük çaba harcadık ancak verdiğimiz çabalar sonuç vermedi. Yaşanan olaylar kameralara çok açık ve net yansımasına rağmen basında saldıran taraf olarak gösterilerek, kamuoyunun önünde suçlu duruma düşürülmek istendik" dedi.

Basına yansıyan olaylarda Edirnespor yönetiminin gözaltına aldığı gibi iddialarında yer aldığını belirten Üner, "Edirnespor yönetiminden ve taraftarlarından hiç kimse gözaltına alınmadı. Karakola dahi götürülmedi. Çorluspor yönetimi ve taraftarları tarafından daha fazla saldırıya maruz kalmamamız için güvenlik amacıyla emniyet ekipleri eşliğinde stadyum dışına çıktık. İlk yarıyı 1-0 önde tamamladık. Ancak ikinci yarıda yaşadığımız bu olaylar takımımızın motivasyonunu düşürdü. Büyük bir baskı altında oyuna devam eden takımımız, maçı 2-1 kaybetti. Kazanmamız gereken maçı maalesef kaybettik. Üstelik taraflı habercilikle kamuoyunun gözü önünde suçlu duruma düşürülmek istendik" dedi.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!