Edirne'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Edirneden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 17:57

-TRAKYAKA, "2014 Yılı Teknik Destek Programı 2. Dönem Sonuçları" açıklandı

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2014 Yılı Teknik Destek Programı 2. dönem sonuçları açıklandı.

TRAKYAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, eylül - ekim döneminde gelen başvurular arasından destek almaya hak kazananların belirlendiği aktarıldı.

Ajans uzmanlarından oluşan komisyonun yaptığı değerlendirme sonucunda 32 başvurunun 19'unun başarılı bulunarak destek almaya hak kazandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"19 teknik destek talebinin büyük bölümünü sivil toplum örgütleri, ticaret ve sanayi odası, kamu kurum ve kuruluşlarından gelen mesleki gelişim eğitimleri ve kurumsal kapasite geliştirme çalışmalarından oluşuyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin kalkınmaya katkıda bulunmaya yönelik eğitim verme, hizmet kalitesinin geliştirilmesi, yenilik ve iyi örnek uygulamalarının transferine yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetleri gibi etkinlikleri için destek sağlamayı amaçlayan 2014 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında üçüncü dönem başvuruları Aralık ayının son günü 18.00'e kadar kabul edilecek."

Haberin Devamı

Açıklamada, programla ilgili detaylı bilgilere ajansın resmi internet sitesi "http://www.trakyaka.org.tr"den ulaşılabilecek.

- AB Gençlik Forumu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunca Kayseri'de düzenlenen foruma Edirne Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Yalçın Yıldırım ile Trakya Üniversitesinden 6 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Bilgi merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 18 ildeki 35 üniversiteden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı forumda Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Ferhat Akmermer, ekonomiyle ilgili bir sunum yaptığı belirtildi.

Forumda önemli bilgilerin verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili farklı görüşlere sahip olan gençlerin doğru ve objektif bir şekilde bilgilendirilmesine önemli katkı sağlandı. Avrupa Birliği Gençlik Forumu kapsamında, temel haklar, çoğulculuk - çoğunlukçuluk, empati ve demokratikleşme süreci başlıklarına ilişkin karşılıklı etkileşimler anlatıldı."

Haberin Devamı

Foruma, Yıldırım ile Trakya Üniversitesinden 6 öğrencinin katıldığı aktarıldı.

-UTSO'dan eğitimler

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasınca (UTSO) satış, pazarlama, e-ticaret konularına ilişkin eğitim verildi.

UTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, her hafta çeşitli konularda eğitimlerin verildiği belirtildi.

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Yrd. Doç. Dr Volkan Dayan, odadaki eğitimde, sektördeki yeni trendleri anlatarak aynı zamanda ilçe için yararlı olabilecek tavsiyelerde bulundu.

- Petrol fiyatlarındaki düşüş

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, petrol fiyatlarındaki düşüşün tüketiciye yansıtılması gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada petrol fiyatlarının artığını belirtti.

Petrol fiyatlarındaki yüzde 35'lik düşüşün yüzde 10'unun fiyatlara yansıdığını ifade eden Demirkıran, şunları kaydetti:

"Petrolün, hazirandan itibaren düşüşe geçerek kasımda son dört yılın en düşük seviyesine ulaşması, akaryakıt tüketicilerini fiyatlara yansıyacağı yönünde umutlandırdı ancak ham petrolde gerçekleşen fiyat düşüşü pompa fiyatlarına aynı oranda yansımadı. Bunun mutlaka dikkate alınmasını ve vatandaşın sırtındaki yükün bir nebze olsun azaltılmasını bekliyoruz."

-Kamu alacaklarının düzenlenmesi

Uzunköprü Belediyesine vergi borcu olan vatandaşların taksitlendirme işlemine devam edileceği bildirdi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, taksitlendirme için son 7 gün kamu alacaklarının yeniden düzenlenmesi hakkındaki 6552 sayılı kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından mali af kapsamında belediyeye borçlarının taksitlendirildiği belirtildi.

Su, çevre temizlik ve emlak vergisi borcu olan vatandaşların taksitlendirme bürosuna gelerek başvuru yapmaları halinde 1 Aralık'a kadar devam edecek taksitlendirmeden yararlanabilecekleri kaydedildi.

-Resim ve kompozisyon yarışmasından ödül

Bahçeşehir Koleji öğrencileri, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girdi.

Kolejden yapılan yazılı açıklamada, öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Ekmek İsrafının Önlenmesi, İsrafa Neden Olan Kayıpların Önüne Geçilmesi" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında iki birincilik ödülü birden aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Resim yarışmasında 7/B sınıfından Vecdi Gökhan Tamerol'un, kompozisyon yarışmasında ise 7/C sınıfından Alper Çuhadar'ın birinci olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!