Edirne'de orman yangınında, soğutma çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Edirnede orman yangınında, soğutma çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2024 12:27

Edirne'de orman yangınında, soğutma çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valiliği, Lalapaşa ilçesine bağlı Ömeroba Köyü'nde dün akşam saatlerinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmalarının sabaha kadar devam ettiğini, Kırklareli, Çanakkale, İstanbul'dan gelen uçak, helikopter, arazöz ve iş makineleri ile birlikte toplam 228 personelin yangında görev aldığını açıkladı.

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinin Bulgaristan sınırındaki Ömeroba köyü yakınlarında dün orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangında alevlere 2 uçak ve 5 helikopter ile 14 arasöz, 8 su tankı ve çok sayıda personelle müdahale edildi. Yangın, 6 saatlik müdahalenin ardından akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada, kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmalarının sabah saatlerine kadar sürdüğü ifade edildi. Valilik açıklamasında, "Lalapaşa ilçemize bağlı Ömeroba köyünde başlayan yangın gece kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları sabaha kadar devam etti. İlimiz ve ilçe belediye ekipleri ile beraber Kırklareli, Çanakkale, İstanbul'dan gelen uçak, helikopter, arazöz, iş makineleri ve toplam 228 personel yangında görev aldı. Büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalışan, hızlı ve yerinde müdahaleleri dolayısıyla başta Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye, İl Özel İdare, AFAD, Jandarma, Emniyet Müdürlüğü ve sağlık ekiplerimize teşekkür ederiz" denildi.(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!