Edirne'de lokantacılara hijyen eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Edirnede lokantacılara hijyen eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 11:53

Edirne'de lokantacılara hijyen eğitimi

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediyesi, kentte lokanta işleten esnaflara turizm ve hijyen konulu eğitim verdi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, hijyenin hizmet sektöründe sürdürebilirliğinin temel koşulu olduğunu söyledi.

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü İşyeri Denetim Birimi tarafından kent merkezinde lokanta işleten esnafa turizm ve hijyen konulu eğitim verildi. Edirne Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen eğitime Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (EDESOB) Emin İnağ ile çok sayıda lokanta işletmecisi katıldı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu tarafından verilen eğitimde turizm ve hijyene dikkat çekildi. Edirne'nin bir turizm şehri olduğunu söyleyen Tanrıkulu, turizm daha kaliteli bir gruba hitap etmek istediklerini söyledi. Tanrıkulu, başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere Edirne Belediyesi olarak turizmi nasıl daha fazla arttırabiliriz konusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.



Servis elamanlarının giydikleri kıyafetlerin de çok önemli olduğunu ifade eden Tanrukulu, "Turistin kentte bakış açısı ilk esnafla ve garsonla başlar. Esnafın ve garsonun giyimi, temizliği, yemek yediği mekanın hijyeni, turiste kent hakkındaki ilk izlenimdir. Oraya gelen müşteri sizin çocuğunuz gibidir. Çocuğunuz gibi müşteriye özen göstermelisiniz. Sağlıklı beslemesiniz, temizliğe özen göstermelisiniz. Sağlık her şeyden daha önemlidir. Sizler gıda satmıyorsunuz, aslında sağlık satıyorsunuz" dedi.Hijyenin hizmet sektöründe sürdürebilirliğinin temel koşullardan biri olduğunu anlatan Tanrıkulu, "Ellerimizi durmadan yıkamalıyız. Böylelikle bulaşıcı hastaların yüzde 60'nı ortadan kaldırabiliriz. Sadece bizim temiz olmamız gerekmiyor, sunum yaptığımız materyallerinde temiz olması çok önemli. Garsonların önlükleri her gün yıkanmalı" ifadelerine yer verdi.



İşyerlerinin temizliği hakkında da bilgi veren Tanrıkulu, "Lokantalarda özellikle mutfak temizliği de çok önemli. İşyerinizdeki mutfağınız evinizin mutfağı gibi hijyenik olmalı" dedi.Tanrıkulu, sebzelerin nasıl yıkanması hakkında da işyeri sahiplerini bilgilendirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan daha sonra lokanta esnafıyla kısa bir süre sohbet etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!