Edirne'de FETÖ operasyonu yöneten polis müdürü itirafçı oldu, tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Edirnede FETÖ operasyonu yöneten polis müdürü itirafçı oldu, tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 16:34

Edirne'de FETÖ operasyonu yöneten polis müdürü itirafçı oldu, tutuklandı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/ EDİRNE,(DHA) - EDİRNE’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmasının emniyet ayağını yürüten eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Engin Erdoğan, ‘Bylock’ programını kullandığı gerekçesiyle 5 gün önce gözaltına alındı. İfadesinde FETÖ örgütüne üye olduğunu itiraf ederek ‘itirafçı’ olan Engin Erdoğan, dün gece gizlice çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’nde müdür yardımcı olarak görev yapan 4’ncü sınıf Emniyet Müdürü Engin Erdoğan, geçen yıl Eylül ayında şubenin müdürlüğüne atandı. Geçen Haziran ayında cemaatin Edirne’de vakıf, dernek, öğrenci yurtlarına yönelik operasyon düzenleyen Erdoğan, daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminin ardından operasyonları yöneten isim oldu.
BYLOCK LİSTESİNDE ÇIKTI
Geçen hafta ‘Bylock’ kullanan FETÖ üyelerine yönelik yapılan incelemede 4’ncı Sınıf Emniyet Müdürü Engin Erdoğan’ın da örgüt üyesi olduğu ortaya çıktı. Önce görevinden uzaklaştırılan Engin Erdoğan, geçen Cuma günü de gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde savcının bizzat ifadesini aldığı Erdoğan, ‘Bylock’ kullandığı ve örgüt üyesi olduğunu itiraf etti.
Yapılanmadaki ‘abileri’ ve örgüte ait ciddi bilgiler verdiği öğrenilen Erdoğan’ın irtibatta olduğu kişilerin de isimlerini vererek ‘etkin pişmanlık yasası’ndan yararlanmak istediğini söyledi.
GİZLİCE ADLİYEYE ÇIKARILDI
FETÖ üyesi olduğu belirlenen 4’ncü sınıf Emniyet Müdürü Engin Erdoğan, 5 günlük gözaltı süresinin ardından dün gece gizlice adliyeye sevkedildi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen engin Erdoğan, saat 23.30 sıralarında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!