24 Kasım Öğretmenler Günü

Güncelleme Tarihi:

24 Kasım Öğretmenler Günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 14:10

- Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ocak: -"Eğitim, bir toplumun temelini oluşturan, milletlerin bağımsız yaşayabilmelerini ve çağdaş dünyayla bütünleşmelerini sağlayan, medeniyet yarışında toplumlara güç katan en önemli ve etkili araçtır"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, eğitim bir toplumun temelini oluşturan, milletlerin bağımsız ve çağdaş dünya ile bütünleşmelerini sağlayan, medeniyet yarışında toplumlara güç katan en önemli unsur olduğunu belirtti.

Ocak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olmasında en önemli vazifeyi yerine getiren fedakar öğretmenlerin, aydınlığın simgesi, toplumumun yol göstericisi olduğunu ifade etti.

Mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitimle ilgili sözüne de yer veren Ocak, şunları kaydetti:

"Eğitim, bir toplumun temelini oluşturan, milletlerin bağımsız yaşayabilmelerini ve çağdaş dünya ile bütünleşmelerini sağlayan, medeniyet yarışında toplumlara güç katan en önemli ve etkili araçtır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk de 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır' sözleriyle geleceğimizi emanet ettiğimiz, yarınlarımız olan evlatlarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin toplum hayatındaki önemini bir kez daha vurgulamıştır."

Haberin Devamı

Ocak, "fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür" kuşaklar yetiştirme görevini başarıyla ve özveriyle gerçekleştiren ve çocukların, gençlerin çağdaş, demokratik, milli değerlere bağlı yetiştirilmesinde gösterdikleri özveri ve emek dolayısıyla öğretmenlere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!