Yıldızların fotoğrafları, zararlı yazılımları yaymada kullanılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yıldızların fotoğrafları, zararlı yazılımları yaymada kullanılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2014 13:01

- Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Börekcioğlu: - "Son günlerde dünya, Hollywood yıldızlarının özel hayatlarına dair fotoğrafların çalınmasına odaklandı. Siber suçlular tarafından sosyal mühendislik yöntemleri, zararlı yazılımları yaymak için kullanılıyor" - "Bahsi geçen zararlı yazılımlar bilgisayarda güvenlik açığı yaratan arka kapı uygulamalarını bilgisayara bulaştırıyor. Bilgisayarda gedikler açan bu programlar sisteme Truva atı bulaştırarak, bilgisayarın kontrolünün ele geçirilmesine ve kişisel bilgilerin çalınmasına neden oluyor"

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, son günlerde dünyanın Hollywood yıldızlarının özel hayatlarına dair fotoğrafların çalınması konusuna odaklandığını belirterek, "Siber suçlular tarafından sosyal mühendislik yöntemleri, zararlı yazılımları yaymak için kullanılıyor" dedi.

Börekcioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siber suçluların zararlı yazılımları yaymak için ünlü isimleri ve büyük çaplı sosyal olayları kullandıklarını söyledi.

Kişisel verilerin ele geçirilmesini "sosyal mühendislik" olarak nitelendiren Börekcioğlu, "Son günlerde dünya, Hollywood yıldızlarının özel hayatlarına dair fotoğrafların çalınmasına odaklandı. Siber suçlular tarafından sosyal mühendislik yöntemleri zararlı yazılımları yaymak için kullanılıyor" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Siber suçluların, sosyal medya kullanıcılarını, ünlü isimlerin özel videolarını izleme bahanesiyle kandırdıklarını ve zararlı video oynatma yazılımı indirmeye zorladıklarını iddia eden Börekcioğlu, şunları kaydetti:

"Siber suçlular, Twitter ve Facebook üzerinden yolladıkları iletilerle kişilere yem atarak onları kandırıyor İleti ve tweetlerdeki bağlantılara tıklayan kullanıcılar videoyu izlemek istediklerinde bağlantıyı kendi profilleri üzerinden paylaşmak durumunda kalıyor. Videoyu izlemek için bağlantıyı paylaşmayı kabul eden kullanıcıların Facebook duvarları bu gönderiyle dolup taşıyor. Bu sayede zararlı program içeren sahte siteler hızlı şekilde yayılıyor."

Sahte siteye yönlendirilen kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı yazılım bulaştığını aktaran Börekcioğlu, Trend Micro’nun yaptığı analizlere göre bu şekilde bilgisayarına zararlı yazılım bulaşanların yüzde 70’ini ABD’li bilgisayar kullanıcılarının oluşturduğunu belirtti.

Börekcioğlu, zararlı yazılımların güvenlik açığını arttırdığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bahsi geçen zararlı yazılımlar bilgisayarda güvenlik açığı yaratan arka kapı uygulamalarını bilgisayara bulaştırıyor. Bilgisayarda gedikler açan bu programlar sisteme Truva atı bulaştırarak bilgisayarın kontrolünün ele geçirilmesine ve kişisel bilgilerin çalınmasına neden oluyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!