Sosyal Medya, Kadın Ve Örgütsel Yönetim Vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Medya, Kadın Ve Örgütsel Yönetim Vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 21:25

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN TOKUÇÇ KONGRESİNDE ÖNEMLİ KONULAR KONUŞULDU.

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “1. Ulusal Toplumsal ve Kurumsal Çatışmalar/Çözümler Kongresi” (TOKUÇÇ), çatışmalar ve çözüm önerileriyle ilgili örneklemeli ve uygulamalı bildirilerin sunulduğu oturumlarla devam etti.
Kongrenin ikinci günü; Kadın ve Sosyal Medya ana konulu paralel oturumlarla başladı. Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. A. Hakan Polat’ın başkanlığını yaptığı birinci oturumda; Halkla İlişkiler Bağlamında Rektörlerin Twitter Analizi, Yeni Medya Ortamlarında Örgütlenme ve Toplumsal Etkileri: #Sendeanlat Örnek Olay İncelemesi, Sosyal Medyada Damgalama: Nihat Doğan Örneği ile Kentsel Hareketlerde Sosyal Medya’nın Rolü: Gezi Parkı Örneği konulu bildirilerle davetli konuşmacılar tarafından değerlendirmelerde bulunuldu.
Gölyaka Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kara’nın başkanlığını yaptığı diğer oturumda, Grup İçi Çatışmalar: Dini Gruplarda Kadın ve Statüsü, Geçmişten Günümüze Türk Kadının Beyaz Perde ve Televizyonda Temsil Sorunu ile Karikatürler Bağlamında Kadın Temsili konulu sunumlar gerçekleştirildi.
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver başkanlığındaki günün ikinci oturumunda konuşmacılar; Dijital Linç, Sosyal Medya Kullanıcılarının Karşılaşabilecekleri Riskler, Yeni Medya ve Gelişen Mobil Uygulamaların İletişim Boyutunda İncelenmesi konularında bilgilerini katılımcılar ile paylaştı.
Medya ana konusuyla devam edilen diğer oturumun başkanlığını İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enver Bozdemir yaptı. Bu oturumda, ‘Charlie Hebdo’ Saldırısı Üzerinden Fransız Basınında İslamofobinin Yeniden Üretilmesi: Le monde Gazetesi Örneği, Kahire ‘Sine-Kent’ konuları ile Üniversite Öğrencilerinin Sosyolojik Profilinin Araştırılması konusunda konuşmacılar katılımcılara bilgiler aktardı.
Kongrenin öğleden sonra gerçekleştirilen ilk oturumunun başkanlığını Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Balta Peltekoğlu yaptı. Oturumda, Örgütsel Çatışma ve Kurumların Öğrenme Kapasiteleri Arasındaki İlişki: Bir Kamu Kurumu Örneği, Örgütsel Çatışmanın Tükenmişliğe Etkisi: Çağrı Merkezi Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma, Kemal Sunal Özelinde Komedi Filmlerinde Din Adamı ve Dindarlık Olgusu ile Çağdaş Demokrasi: Çoğulculuk mu? Çok Seslilik mi? bildiri başlıklarında, davetli konuşmacılar önemli tespitlerde bulundu.
Günün son oturumunda ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz’ın başkanlığında konuşmacılar Sektörel Çatışma Çözüm - Öğrenme konusundaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılara aktardı.
Ülkemizde ilk kez düzenlenen 1. Ulusal Toplumsal ve Kurumsal Çatışmalar/Çözümler Kongresi, Düzce’deki turistik merkezler olan Efteni Gölü, Güzeldere Şelalesi ve Samandere Şelalesi’ne gerçekleştirilecek gezi programıyla sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!