Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Dayanışma Ve Farkındalık Arttırma

Güncelleme Tarihi:

Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Dayanışma Ve Farkındalık Arttırma
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 16:13

FOTO: KADINA YÖNELİK ŞİDDET HAKKINDA DAYANIŞMA VE FARKINDALIK ARTTIRMA

Denizatı Kadın Dayanışma Derneği ve Düzce Belediyesi’nin ortaklığıyla yürütülen ve Avrupa Birliği destekli Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Dayanışma ve Farkındalık Arttırma Projesi son buldu. Projenin kapanış töreni geniş katılımla Coşkun Yemek Salonunda gerçekleştirildi.
Denizatı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Vahide Aksan, kadınların her alanda şiddete maruz kaldığını belirterek “Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve ekonomik özgürlüğü konu aldığımız 32 oturumdan oluşan seminerlerimiz sonrasında üzülerek belirtmek isterim ki kadınlarımız ciddi anlamda mağdur. Şiddet onlar için öncelikli olarak ekonomik. Çalışan kadın kazancının tasarrufuna sahip değil. eşleri yada babaları tarafından maaşlarına el konuluyor, harçlık sistemiyle çalışma hayatına ne şartta olursa olsun devam etmeye devam etmeye zorlanıyor. Kadınlık görevi olarak addedilen rutin ev işlerini de yapmaya devam etmek zorunda kalıyor. Çünkü sistemin dışına çıkması halinde şiddet bu sefer fiziksel olarak boy gösteriyor. Günün yorgunluğu algısının bozulmasına agresif olarak yol açıyor buda genelde psikolojik şiddete sebep oluyor. Farklı bir boyutta eğer eşinden daha iyi bir kariyere sahip yada daha fazla maaş alıyorsa psikolojik şiddetin şekli değişiyor. Sindirme politikası güdüyor” dedi.
Aksan, hayatın müşterek olması durumunda o ailede büyüyen çocukların daha dengeli ve duyarlı bireyler olduğunu söyledi.
Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini bildiren Vahide Aksan, “Denizatı Kadın Dayanışma Derneği olarak toplumsal cinsiyet eşitliği adına yaptığımız çalışma bizim için ciddi deneyim oldu.yapılması gereken çok alan ve çok iş olduğunu gördük. Kurum ve STK işbirliğinin önemini vurgulamak isterim. Herkes taşın altına elini koyacak ise başarı buradan gelecektir. Şiddetsiz hoşgörülü sabırlı ve sevgi dolu bir toplum dilerim” dedi.
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz ise “Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri için buradayız. Kadına şiddet ülkemizin gündeminde yer alan ve çözüm aranan bir konu haline geldi. Hükümetimiz her geçen gün kadın erkek eşitliği kadın haklarının korunması kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulmasını için çalışıyoruz. Düzce Belediyesi olarak kadına şiddet konusu bizimde önceliklerimiz arasında yer alıyor Sosyal Belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğumuz hizmetlerde kadına şiddet konusuna büyük önem veriyoruz” diye konuştu.
Son olarak ise Proje Koordinatörü Berna Bozkurt, 1 Şubat 2014 tarihinden başlayan ve bugüne kadar yapılanlar hakkında bilgiler verdi.
Projede hedefin bin kadına ulaşmak olduğunu söyleyen Bozkur, “Biz ise bin 700 kadına ulaştık. 32 ayrı seminer düzenledik. Proje kapsamında sığınma evi yönetici ve çalışanlarına yönelik eğitimler verildi. 35 kadın ve 7 çocuğa mesleki eğitim ve kişisel gelişim kursları aracığıyla rehabilitasyon desteği sağlandı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kadın Sığınma evine ziyaret yapılarak Düzce Kadın Sığınma evini geliştirmeye yönelik fikirler alındı” şeklinde konuştu.
Bozkurt son olarak ise “Yapılan bu farkındalık artırma ve dayanışmayı güçlendirici faaliyetler ve seminerler bölgede yaşayan kadınları fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet hakkında bilgilendirmeyi cinsiyet eşitsizliğine dayalı fırsat eşitsizlikleri hakkında toplumu bilinçlendirmeyi, düşündürmeyi ve kadınların iş hayatına ve sosyal hayata katılımlarını arttırmayı hedeflemiştir” dedi.
Program yenilen yemeğin ardından son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!