Düzce Üniversitesinden AB’ye Üyelik Sürecine Destek

Güncelleme Tarihi:

Düzce Üniversitesinden AB’ye Üyelik Sürecine Destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 11:14

AB ÜYELİK SÜRECİNE DESTEK

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci, Erasmus+ Programı ve Avrupa Birliği ile İlişkiler Çerçevesinde Diğer Fon İmkanları” ile ilgili sivil toplumla diyalog toplantısı, Ankara’da gerçekleştirildi.
Toplantıya; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarından Dr. Burak Erdenir ile Dr. Mehmet Cangir, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu, Türkiye Ulusal Ajansı Gençlik Çalışmaları Koordinatörü İbrahim Demirel ile Türkiye genelinden birçok sivil toplum kuruluşu, yerel yöneticiler, iş dünyası temsilcileri ve çeşitli üniversiteler katıldı.
Uluslararasılaşmayı temel ilke haline getiren Üniversitemizi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuzda görev yapan Öğretim Görevlisi Gözde Oğuzbalaban ile Uzman Murat Gökmen temsil etti. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve iş dünyası işbirliğinin AB sürecindeki önemine vurgu yapılan toplantıda, AB’ye entegrasyon sürecinin hızlı bir ivme aldığı ve yakın zamanda olumlu sonuçların alınacağı ifade edildi.
Toplantıda konuşan AB Bakanı Volkan Bozkır, bu sürecin toplumun geneline ve tabanına yayılmasının en önemli aktörleri olan STK’lara, üniversitelere ve iş dünyasına her zaman destek olacaklarını ifade etti. AB fonlarıyla desteklenen proje başvurularının memnun edici seviyede olduğunu vurgulayan Bakan Bozkır, çok güzel projelerin kabul edildiğini, engellilerin yaşam kalitesini arttıran projelerin oldukça sevindirici ve memnun edici olduğunu söyledi. Engelli yurttaşlarımız için devletimizin sağladığı kolaylıklar yanında, AB projelerinin de engellilerin günlük yaşamına kalite ve kolaylık sağladığını dile getiren Volkan Bozkır, bu durumun kendileri için oldukça sevindirici olduğunu belirtti.
Önümüzdeki altı yıl için Ülkemize; Türkiye ve AB alanında diyalog oluşması ve bu başlıklar altında hazırlanacak projeler için 190 Milyon Euro, gençlerimiz, kadın istihdamı, eğitimin kalitesinin geliştirilmesi, hayat boyu öğrenme ve yetişkinlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi için 435 Milyon Euro olmak üzere diğer hibelerle beraber toplamda 650 milyon Euro kaynak aktarıldığının altını çizen Bakan Bozkır, üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının bu sürece katkılarının devamının önemli olduğuna dikkat çekti.
Toplantının diğer konuşmacısı Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu; Erasmus+ kapsamında proje başvurularının, beklenilenin çok üzerinde olduğunu ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Ulusal Ajans olarak, proje başvurusu sürecinde tüm gerçek ve tüzel kişilerin yanında olduklarını belirten Mesut Kamiloğlu, teknik ve danışmanlık konularında gereken desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
Sosyal, kültürel ve eğitim başlığı altında hazırlanan projelerin Türkiye ve AB ülkelerine katkısının önemine dikkat çeken Kamiloğlu, toplumun tüm kesimlerinin dahil olabileceği proje başvuru kriterleri oluşturulduğunu söyleyerek, bu sayede konuyla ilgili herkesin proje yazarak AB sürecine dahil olmalarını ve katkı sağlamalarını önemsedikleri ve desteklediklerini sözlerine ekledi. STK temsilcilerinin de konuşmalarına yer verilen toplantı, oldukça samimi bir havada soru-cevap şeklinde devam etti.
Güçlü sivil toplum ve güçlü bir Türkiye anlayışının AB Bakanlığı için başlangıç noktası olduğu vurgulanan toplantının sonuç kısmında katılımcılar; üniversitelerin, iş dünyasının ve STK’ların işbirliğinin ve koordinasyonunun AB sürecinde önemli ve değerli olduğunu ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!