Düzce Teknopark, 4 yılda 2 milyon liralık satış hacmine ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Düzce Teknopark, 4 yılda 2 milyon liralık satış hacmine ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 11:22

- DÜ Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu: - "Teknoparktaki Ar-Ge çalışmaları neticesinde çıkan ürünler dışarıya satıldı ve 2 milyon liraya ulaşan satış hacmine ulaşıldı. Uluslararası firma ve ülkelerle de bağlantı kuruldu"

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 2010'da kurulan Düzce Teknopark'ın yurt içi ve dışında tanınır hale geldiğini belirterek, "Teknoparkta Ar-Ge çalışmaları neticesinde çıkan ürünler dışarıya satıldı ve 2 milyon liraya ulaşan satış hacmine ulaşıldı. Uluslararası firma ve ülkelerle de bağlantı kuruldu" dedi.

Şerifoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010'dan sonra kurulan teknoparklar arasında birincilik ödülü kazandıklarını, bunun kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Düzce'nin çok genç teknoloji geliştirme bölgesi olduğunu ifade eden Şerifoğlu, "DÜ'nün, üzerine kurulduğu temel kavramları ve felsefesi var. Bu felsefe, girişimcilik ve yenilikçilik kavramlarını da içeriyor. 'Aldığımız ödül, üniversiteyle teknoparkın bütünleşik çalışma sistemini ve DÜ'deki girişimcilik atmosferini tescilledi' diye düşünüyorum. Bu, aslında üniversitenin de başarısının göstergesidir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Uluslararası iş birliklerine değinen Şerifoğlu, teknoparkın kuruluş aşamasında Slikon Vadisi'nden de destek aldığı bilgisini paylaştı.

Teknopark bünyesinde kurulan 22 firmaya DÜ öğretim görevlilerinin de danışmanlık yaptığını dile getiren Şerifoğlu, şunları kaydetti:

"Teknoparktaki Ar-Ge çalışmaları neticesinde çıkan ürünler dışarıya satıldı ve 2 milyon liraya ulaşan satış hacmine ulaşıldı. Uluslararası firma ve ülkelerle de bağlantı kuruldu. Düzce Teknopark, hem Düzce'nin hem de üniversitenin girişimcilik potansiyelini hayata geçirmek için sanayi, iş dünyası, öğretim elemanları ve öğrenciler arasında etkin, verimli arayüz olarak hizmet verdi. Üniversitedeki girişimcilik sistemi, teknoparktaki başarıyı tetikledi. Teknoparkımız, girişimcilik ekosistemini bölgemiz için de kurgulamak üzere yola çıkmış bir teknopark. Diğer teknoparklardan farklı bir yönü var. Çok sayıda sanayi ve iş dünyası temsilcisini kurucu ortak olarak barındırıyor. Bu, yine Düzce Üniversitesinin tercihi. Biz paydaşlarımızla iş birliği, güç birliği ve gönül birliği yapmak, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına da katkı vermek ve yenilikçilik kapasitesini geliştirmek üzerine çalışan bir üniversiteyiz.

Haberin Devamı

Teknopark da bu felsefeyle kuruldu. Genç yaşına ve kısıtlı kaynaklara rağmen, bölgeye çok sayıda değer katan proje üretti. Girişimcilik ekosistemini önemli ölçüde geliştirdi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!