Düzce Kültür Rotasına Dahil Oluyor

Güncelleme Tarihi:

Düzce Kültür Rotasına Dahil Oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 14:58

DÜZCE VALİLİĞİNDE TURİZM TOPLANTISI

Kültür Rotaları Uzmanı Ersin Demirel, Düzce Valisi Ali Fidan ve ilçe kaymakamlarına Düzce’nin turizm potansiyelinin ön plana çıkartılması ve turizmden ekonomik fayda sağlanması noktasında yapılacakları anlattı.
Kültür Rotaları Derneği Türkiye’nin mevcut kültür rotalarını koruma, yeni rota oluşumlarının tanıtımını yapma ve bunların gelişimi için en iyi standartları oluşturma amacını taşıyor. Dernek yerel halkı sürece dahil ederek ev ve pansiyon kiralama yöntemiyle rotanın geçtiği bölgelere fayda sağlamayı hedefliyor.
Valilik Toplantı Salonundaki sunum öncesinde konuşan Vali Ali Fidan amaçlarının tüm turizm değerlerini aynı potada eritip Düzce’ye katkı sağlamak olduğunu ifade ederek “Turizm yatırımları konusunda uzman olan Ersin Demirel beyden Kaymakam arkadaşlarımızla birlikte sunum aldık. Bu programı uzun zamandır planlıyorduk. Düzce tarihi, doğal ve kültürel özellikleriyle öne çıkan bir ilimiz. Jeopolitik konumuyla avantajlı bir ilimiz. Bu avantajları nasıl kullanırız, turizmde tanıtımda Düzce’yi nasıl daha ileri götürürüz, turizm gelirini nasıl arttırırız, bunu bilimsel metotlarla nasıl ortaya koyarız çabamız bu yönde. Daha çok turizm diyoruz, spor turizmi diyoruz, örneğin bu hafta sonu ilimizde motor sporları Avrupa Şampiyonası gerçekleştirilecek. Bunların hepsini bir bütünlük içerisinde nasıl yaparız, ortak bir potada nasıl eritiriz, dolayısıyla hem ilimizin tanıtımında hem turizm gelirlerinden aldığı payın artmasında, bunun vatandaşlarımıza yansımasında, ilimize katkısının arttırılmasında nasıl bir metot izleyebiliriz bunları uzman arkadaşımızdan dinledik. Bu bir istişare toplantısıdır. Ersin beyin bu konuyla ilgili yazdığı kitaplar var. Kendisi bize Düzce’de yapılabileceklerle ilgili bilgi verdi. Bizde Kaymakam arkadaşlarımızla ve Vali Yardımcısı arkadaşlarımızla sonuçları istişare edeceğiz” dedi.
Vali Fidan’ın konuşmasının ardından Kültür Rotaları Uzmanı Ersin Demirel, Düzce’nin turizm potansiyeli ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!