Düzce’de Aşı Teknikleri Uygulamalı Olarak Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Düzce’de Aşı Teknikleri Uygulamalı Olarak Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 12:16

FOTO: DÜZCE’DE AŞI TEKNİKLERİ UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, Tatlıdere Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde olan Asar köyü muhtarlığı ve kooperatif çalışanlarının talebi üzerine İşletme Şefi Ali Kabaoğlu tarafından aşı teknikleri anlatılarak sahada tatbik edildi.
Aşı nedir, niçin yapılır, hangi türlere nasıl aşı yapılır, aşı ne zaman yapılır, aşı yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, aşı yapımı için gerekli materyaller nelerdir vb. konularda sorulan sorular İşletme Şefi Ali Kabaoğlu tarafından cevaplandırılarak köylüler aşılama konusunda doğru bilgiler ile aydınlatıldı.
Yumuşak çekirdekli elma ve armut ağaçlarına yarma aşı tekniği uygulamalı olarak gösterildi. Dut ağacına kabuk aşısı yapılarak yabani dutlara ters dut aşısı ile şeflik alanı içerisinde ki ormanlarda bolca bulunan Beşbıyık (Döngel) bitkisine de kalem aşı tekniği uygulamalı olarak gösterildi. Ormanlarda, özellikle de yol kenarlarına yakın yerlerde bulunan erik, kiraz ve beşbıyık ağaçlarına aşı yapılarak genetik ıslah çalışması gerçekleştirileceği belirtildi.
Orman köylülerine aşı tekniği öğretilerek, yapılan ıslah çalışmalarının bol verimli ağaçlar, hastalıklara ve aşırı don ile kuraklıklara dayanıklı bol ve kaliteli meyve üretimi amaçlandı, böylece birim alandan daha fazla ürün ve gelir elde edilerek köylülerimize ekonomik kazanç sağlanması hedeflendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!