DÜ bünyesinde kurulan fakülteyle tarım ve bilimin bir araya getirilmesi hedefleniyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 16:58

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) bünyesinde kurulan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, tarım faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyor.

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakültenin geçen yıl kurulduğunu ancak öğrenci alımına gelecek eğitim-öğretim döneminde başlanacağını söyledi.

Düzce'nin tabiatının çok önemli olduğunu anlatan Uludağ, kentin tarımsal faaliyetlerle, özellikle de fındık üretimiyle göz önünde olduğunu kaydetti.

Tarımsal faaliyetlerin yoğun yapıldığı bölgede ziraat fakültesine ihtiyaç olduğunun görüldüğünü aktaran Uludağ, "Fakültemiz teoriden pratiğe geçişin ilk basamağı olacaktır. Artık çevreyi, tarımı ziraatı çevreden ekolojiden ve şehirleşmeden ayırmak mümkün değil. Bunların hepsini iç içe almak lazım. Bu konsept içinde fakültemiz, doğa bilimleri ve ziraat fakültesi olarak kuruldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kentin doğudan batıya geçiş noktası olduğunu vurgulayan Uludağ, "Bu geçiş noktasında İstanbul'a ve özellikle Avrupa'ya yönelik üretim yapmak mümkün. Çukurova'dan meyve sebze göndermek yerine buradan gönderebiliriz. Bu vesileyle üretim maliyetlerinde, özellikle de nakliye maliyetlerinde düşüşler olacaktır. Bölgede sadece fındığa bağlanıp kalmamak lazım. Hedefi ve pazarı iyi belirlediğimiz takdirde bölgede tarım ürünlerimizle etkili olabiliriz" ifadesini kullandı.

Yeni kurulan fakültenin uygulamalı bilimler üzerine yoğunlaştırılmasını arzu ettiklerini belirten Uludağ, bu sayede fakülteye dışarıdan öğrenci çekebileceklerini bildirdi.

Uludağ, tüm insan faaliyetlerinin yanında tabiatın dengesini koruyacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu dengeyi korumak için bunun bilimini yapmak lazım. Tarımın ekolojiye uygun olması lazım. Aklımıza geldikçe tarım ilacını ve gübresini kullanmak doğru değildir. Bilimin getirdiği unsurları çevreyi koruyarak yapmak lazım. Bunun yapılacağı yer de bizim fakültemiz olacak inşallah. Bu hedefle başladık. Bizim üniversitenin sloganı 'değer üreten üniversite'dir. Faktültemiz de çevre insanıyla iç içe çalışarak değer üretecektir. Kentin İstanbul'a yakın olması nedeniyle tarıma dayalı sanayiler anlamında da şansı yüksek.

Haberin Devamı

Her şeyden önce bölge insanının neye ihtiyacı var, bunu ortaya koymak lazım. Hedef bilinçlendirme ve altyapıyı kurmak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!