Çocuklarını antrenmana götüren anneler judoya başladı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarını antrenmana götüren anneler judoya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 11:28

- Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan judo kursuna katılan 20 anne, hem spor yapıyor hem de savunma tekniklerini öğreniyor - Judo antrenörü Alayıldız: - "Onlara antrenman programı hazırlarken zorlanıyorum. Her antrenmanda daha fazlasını yapıyorlar"

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Düzce'de çocuklarının antrenmanlarını izleyen anneler, antrenörlerinin teşvikiyle judoya başladı.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) bünyesinde açılan judo kursuna katılan 20 anne, hem spor yapıyor hem de savunma tekniklerini öğreniyor.

GHSİM Antrenörü Nermin Alayıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judo öğrencilerini "mükemmel anneler" olarak adlandırdığını söyledi.

Kentte bu isimle tanınan anneleri, 7-12 yaş grubu öğrencilere antrenman yaptırırken keşfettiğini anlatan Alayıldız, "Antrenman esnasında dışarıya döndüğümde bir annenin, 'oğlum, sağ kolunu çek, ayağını düzelt' dediğini fark ettim. Kuşak imtihanlarında annelerin Japonca kelimeleri çok iyi ezberlediklerini gördüm ve 'niye yapmayalım' dedim. Annelere bu teklifi sunduğumda hepsi dünden hazırdı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Annelerin GHSİM'nin lisanslı sporcuları olduğunu belirten Alayıldız, şunları kaydetti:

"Onlara antrenman programı hazırlarken zorlanıyorum. Her antrenmanda daha fazlasını yapıyorlar. Ben onlara nasıl antrenman yaptıracağımı bilemiyorum çünkü onlar o kadar mükemmeller ki. Buradan herkese duyuruyoruz, 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spor judo. Anneleri en yakın GHSİM şubelerine yönlendiriyoruz. Ücretsiz kurslar mevcut, yeter ki herkes spor yapmak istesin ve spor salonlarına gelsin."

- Çocukluk hayallerini gerçekleştiriyorlar

Alayıldız, çocukken yapamadıkları bazı şeylerin annelerin içinde kaldığını dile getirerek, judoyla annelerin çocukluk hayallerini gerçekleştirdiklerini vurguladı.

"Düzce, küçük bir şehir, çoğu velimiz böyle şeyleri fazla görmemiş" diyen Alayıldız, "Çocuklarıyla spor salonlarını, salonlardaki rahatlıkları, müsabakalara gittiğimizde çocukların mutluluğunu, madalya sevinçlerini gördüler, onlarla yaşıyorlar. Annelerin o kadar kenetlenmiş bir vaziyette antrenman izlediğini gördüğümde içlerinde yapamadıkları şeylerin kaldığını anladım" ifadesini kullandı.

Annelerin normal öğrencilere nazaran judoya daha hızlı adapte olduklarına işaret eden Alayıldız, "Hatta bazı öğrencilerimiz annelerine, 'anne, bu kadar kısa zamanda sen bunu nasıl öğrendin' falan diyor. Artık öğrencilerim annelerine özeniyor, yer değişikliği oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Judonun savunma sporu olduğunu ifade eden Alayıldız, annelere yolda nasıl yürümeleri ve kapkaç olaylarına nasıl karşı koyabileceklerini öğrettiğini, nisanda kuşak sınavına gireceklerini söyledi.

- Kursiyer anneler

Kursiyer annelerden Rabia Kalkan da yoğun çalıştığını, ilk etapta kursa katılıp katılmama konusunda tereddüt yaşadığını belirterek, "Eşim daha çok destekliyor beni. Judoya başladığımdan beri evde daha huzurlu ortamın olduğunu söylüyor" dedi.

Eşinden destek gördüğünü aktaran Selver Uzun da antrenmana katılan annelerle güzel aile olduklarını dile getirdi.

Leyla Kırbaş da judoya başladıktan sonra ağrılarının azaldığını belirterek, "Fırsatı olan her annenin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Yarım saat yürüyüş yapmak gibi değil burası. Sıcak ortamımız var, arkadaşlarla sohbet, muhabbet ediyoruz. Stresimizi atıyoruz, eve gittiğimizde hakikaten daha enerjik oluyoruz. Bu spora başlamadan önce sırt ağrılarım oluyordu. Başladıktan sonra ağrılarımın azaldığını hissettim. Vücudumuzdaki ağrılar oturmaktan ve hareketsizlikten kaynaklanıyor" görüşünü paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!