Arkeologlar Düzce'de Konuralp bölgesini inceliyor

Güncelleme Tarihi:

Arkeologlar Düzcede Konuralp bölgesini inceliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 13:37

Arkeologlar Düzce'de Konuralp bölgesini inceliyor

Haberin Devamı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE(DHA) - DÜZCE'de Belediyesi ile Düzce Üniversitesi işbirliği ile Konuralp'de yapılan kazı çalışmalarına ilişkin düzenlenen "Bithynia Bölgesi Arkeoloji Çalışmaları" başlıklı panelde arkeolojik çalışmalar anlatıldı.

Düzce Üniversitesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu'nda düzenlenen panele arkeoloji alanında çalışmalar yapan akademisyenler katıldı. Panelde Düzce'nin arkeolojik buluntuları hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, Düzce'nin Bithynia bölgesinin önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek, "Konuralp mahallesinde bulunan Prusias ad Hypium antik kenti toprak altında kaldı. Birçok gezginden Konuralp antik kentiyle ilgili önemli bilgiler edindik.Yaptığımız çalışmalarla kente ait büyük bir garnizonu keşfettik" dedi.

Ege ve Akdeniz bölgesindeki su altı arkeolojik çalışmalarına katıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Okan ise şunları söyledi:

"Bu alanda kazanmış olduğumuz tecrübeyi üniversitemizin de bulunduğu Bithynia bölgesi kıyılarında değerlendirmek ve su altı araştırması yapmak amacıyla 2014 yılının Aralık ayında Kültür Bakanlığı'na başvuruda bulundum. Bakanlık onayıyla 2015 yılında 10 günlük bir zaman diliminde sualtı araştırmalarının ilk etabını gerçekleştirdik"
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!