IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 15:11
AKÇAKOCA KAYMAKAMLIĞI’NDA ‘’SEÇİM TOPLANTISI’’ YAPILDI
Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez yaklaşan 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak, Akçakoca’nın siyasi parti ilçe başkanları ile bir araya geldi. Kaymakam Pekmez, seçimlerin güven ve huzur ortamı içerisinde geçmesine yönelik yapılması gerekenleri anlattığı toplantıda
seçim propaganda döneminin yasal takvimiyle ilgili bilgiler verirken özellikle siyasi parti ve bağımsız adayların seçimlere yönelik bilmeleri gereken hakları ve uyması gereken yasaklarla ilgili bilgiler verdi.
Kaymakamlık toplantı salonunda ki toplantıya siyasi parti ilçe örgütleri adına Anadolu Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve Yurt Partisi ilçe başkanları katılırken, kamu güvenliği temsilcileri adına da İlçe Jandarma Bölük Komutanı Mürsel Önen ve İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşat Aykaç katıldı. İki saate yakın süren bilgilendirme toplantısında, propaganda serbestliğinin başlama tarihinin 28 Mayıs ve bitiş tarihinin de 6 Haziran saat 18.00 olduğu belirtildi. Seçim bilgilendirme sunumunda, açık ve kapalı yerlerde yapılacak propaganda ile köylerde yapılacak propagandanın koşulları seçim propagandasının yasak olduğu durumlar seçim büroları açma şartları ile dağıtılacak seçim malzemelerinin neler oldukları ve dağıtımcıların nitelikleri gibi konular maddeler halinde anlatılırken, belirtilen yayın veya malzemeleri dağıtacak kimselerin 18 yaşını doldurmuş olmalarının şart olduğu belirtildi. Ayrıca, basın iletişim araçlarını kullanma ve internet yoluyla propaganda konuları başlığı anlatılırken, Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılması yasaktır ibaresine vurgu yapıldı. Son 10 gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtımının yapılmasının yasak olduğu belirtildi. Propaganda yayınlarına ilişkin yasaklar bölümünde, propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibarelerin bulundurulamayacağı belirtilirken, siyasi partiler ve bağımsız adaylar tarafından yapılacak her türlü propagandalarda Türkçenin yanı sıra farklı dil ve lehçelerin de kullanılabileceği ifade edildi. İlan ve reklam yerleri, sabit ve dijital reklam panolarının kullanılma yol ve yöntemleri matbua dağıtımı ve seçim süresince yapılamayacak işler de başlıklar halinde ve ilgili kanun ve yönetmelik hükümleriyle birlikte, siyasi parti ilçe başkanlarına anlatıldı.