Akçakoca’da Turizm Planlama Ve Koordinasyon Kurulu Toplandı

Güncelleme Tarihi:

Akçakoca’da Turizm Planlama Ve Koordinasyon Kurulu Toplandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 13:09

AKÇAKOCA'DA TURİZM TOPLANTISI YAPILDI

Akçakoca Turizm Planlama ve Koordinasyon Kurulu oluşturma toplantısı yapıldı.
Toplantıda, ilçe turizminin planlama ve koordinasyonuyla ilgili önemli kararlar alınırken, oluşacak kurulun koordinatörlüğüne Ömer Özcan seçildi.
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör ve SSC TUR Turizm Bölgeler Müdürü Ömer Özcan’ın birlikte yönettikleri toplantıya, İGM (İl Genel Meclisi) Çevre Komisyonu Başkanı Ayfer Yılmaz, ilçede bulunan tüm turizm sektörü işletmecileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Arif Güngör, kendi yaptığı çalışmalara göre, Akçakoca turizmini planlayıp koordine edecek 5 ayrı seçeneğin var olduğunu söyledi.
Slayt gösterimi eşliğinde sunum yapan Güngör, seçeneklerini şöyle sıraladı; "Akçakoca İlçe Turizm Müdürlüğü’nü oluşturmak,Akçakoca Belediyesi Turizm Planlama ve Koordinasyon Birimi oluşturmak, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir yapılanmaya gitmek, Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği’ni yeniden yapılandırmak, Geniş katılımlı Akçakoca Turizm Planlama ve Koordinasyon Kurulu oluşturmak."
Arif Güngör’ün hazırladığı seçenekler içinden en doğru olanının 5 numaralı seçenek olduğunu belirten Belediye Başkanı Yemenici, Kamu idaresi, yerel yönetim, sektör temsilcileri ile esnaf ve ticaret odalarının birlikte hareket edeceği bu modelin en doğru model olduğunu ifade etti.
Başkan Yemenici, her sektörden birkaç temsilcinin içinde yer aldığı bu konseyin işlev kazanması için ‘’Belediye Meclis kararı almak gerekirse elimizden geleni yaparız’’ dedi.
Akçakoca’ya çok sayıda ve alt gelir gruplarından turistlerin gelmesi yerine, daha az sayıda, para harcayan, çevre bilincine sahip orta ve üst sınıftan turistlerin gelmesini tercih ettiğini söyleyen Yemenici, ‘’Donla denize girecek olanlar, röntgenciler gelecekse gelmesin’’ diye konuştu.
Toplantıya katılan sektör temsilcileri ve turizm işletmecileri de Planlama ve Koordinasyon Kurulu’nun oluşturulmasına yönelik görüş ve önerilerini açıkladılar.
Otel işletmecileri, tur operatörleri ve eğlence sektöründe iş yapan bazı katılımcılar, Kurul oluşturma fikrini beğendiklerini ve içinde yer alacaklarını ifade ettiler. Bazı katılımcılar ise turizmin gelişmesine yönelik yeni fikirlerini konuklarla paylaştılar.
İGM Çevre Komisyonu Başkanı Ayfer Yılmaz ise, Düzce’de turizm faaliyetleri alanında birbirleriyle yarışan ilçelerin olduğunu söyleyerek, Akçakoca’nın ortak bir ses olabilmesi durumunda, Valilikten en büyük pastayı alabileceğini ifade etti.
Yılmaz, konuşmacıların köylerden derelere çöp ve atık maddelerin bırakıldığını söylemesi üzerine ise, İGM olarak yaptıkları bir çalışmadan söz etti. İGM’de köylerden derelere bırakılan çöpleri toplama ve yeni çöp atılmasını engelleme konularında yeni bir çalışma kararı alındığını ifade eden Yılmaz, bu çalışmaların sonuçlarının ise bir yıl içinde alınacağını sözlerine ekledi.
Turizm Planlama ve Koordinasyon toplantısının sonunda, yürütülen çalışmaları koordine edecek temsilci seçimi yapıldı.
SSC TUR Turizm Bölgeler Müdürü olan Akçakocalı Ömer Özcan, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin önerisi ve katılımcıların uygun görmesi sonucunda koordinatör seçildi.
Yeni toplantının ise, yürütülen çalışmaların Pazartesi mesaisine başlayacak olan yeni Kaymakam’la paylaşılması, hem de sektör temsilcilerinin üst kurula verecekleri temsilcileri belirleyebilmeleri için, 15 gün sonraya bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!