Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında öğretmen sıkıntısı gideriliyor

Güncelleme Tarihi:

Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında öğretmen sıkıntısı gideriliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 13:03

- Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamasını gerçekleştirdiği 15 bin öğretmen arasında Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında 9 öğretmen yer alıyor - Diyarbakır, Mardin, Bingöl ve Şırnak'a atanan 9 öğretmenden 7'si Kurmanci, 2'si de Zazaki lehçesinde eğitim verecek - Eylül ayında yapılan atamayla Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında atanan öğretmen sayısı 26'ya yükselmiş oldu

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - ÖZGÜR AYAYDIN - Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) geçen hafta atamasını gerçekleştirdiği 15 bin öğretmen arasında Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında 9 öğretmen bulunuyor.

MEB tarafından yönetmelik değişikliğiyle Şubat döneminde 40 yaş sınırının kaldırıldığı öğretmen atamalarında 108 branşta 15 bin öğretmen atanırken, bu öğretmenlerin büyük bölümü görevine başladı.

Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında ataması yapılan 9 öğretmen Diyarbakır, Mardin, Bingöl ve Şırnak'taki ortaokullarda görevlendirilirken bunlardan 7'si Kurmanci, 2'si de Zazaki lehçesinde eğitim verecek.

Kurmanci lehçesinde eğitim verecek 7 öğretmenden 2'si Diyarbakır'ın Lice ilçesine atanırken diğerleri ise Şırnak'ın Cizre ile Mardin'in Midyat ve Nusaybin ilçelerine görevlendirildi. Zazaki lehçesinde eğitim verecek öğretmenlerin ise Bingöl'ün Genç ve Mardin'in Kızıltepe ilçesine ataması yapıldı.

Haberin Devamı

- 6 ay önce 17 öğretmen daha atanmıştı

Eylül 2014'te Yaşayan Diller ve Lehçeler öğretmenliğine ataması yapılan 17 öğretmen Van, Hakkari, Bingöl, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Batman ve İstanbul'da göreve başlamıştı.

Geçen hafta atanan 9 öğretmen ile bu branşta görev yapan öğretmen sayısı 26'ya yükselmiş oldu. 26 öğretmeden 21'i Kurmanci, 5'i de Zazaki lehçesinde eğitim veriyor.

- Kürtçe bilen diğer branş öğretmenleri görevlendiriliyor

Talim Terbiye Kurulu'nca belirlenen müfredat doğrultusunda ortaokul öğrencileri eğitim ve öğretim yılı boyunca haftada 2 saat süreyle seçmeli ders olarak Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi alıyor.

Henüz atama yapılmayan okullarda Yaşayan Diller ve Lehçeler dersini seçen öğrencilere aynı okulda görev yapan ve Kürtçe bilen diğer branş öğretmenleri tarafından eğitim veriliyor.

- "Atandığım için çok sevinçliyim"

Mardin'in Midyat ilçesindeki Fahrettin Önen Ortaokulu'na atanan Arif Bingöl, Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller ve Lehçeler Enstitüsü'nde Kurmanci lehçesinde eğitim aldığını söyledi.

Talim Terbiye Kurulu'nun yaptığı değişiklik sayesinde Yaşayan Diller ve Lehçeler branşında kadrolu öğretmen atanmasına başlandığını vurgulayan Bingöl, "Bu branşta ilk atama 6 ay önce yapılmıştı. Atandığım için çok sevinçliyim. Aynı branşta eğitim almış diğer arkadaşlarımız da inşallah en kısa zamanda atanır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!