Valilik 7 bin 500 güvenlik görevlisinin katıldığı Lice operasyonunda 15 ton esrar ele geçirildiğini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Valilik 7 bin 500 güvenlik görevlisinin katıldığı Lice operasyonunda 15 ton esrar ele geçirildiğini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 14:44

Valilik 7 bin 500 güvenlik görevlisinin katıldığı Lice operasyonunda 15 ton esrar ele geçirildiğini açıkladı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR Valiliği, Lice İlçesi kırsalında 22 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında 7 bin 500 güvenlik görevlisinin katılımı ile düzenlenen operasyonlarda, 67 milyon 605 bin kök hintkenevirinin ele geçirildiğini ve 14 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Lice İlçesi kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan kişileri yakalamak, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, 22 Haziran tarihinde operasyon başlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi:
"7 BİN 500 GÜVENLİK GÖREVLİSİ KATILDI"
"Diyarbakır ili Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde, 7500 güvenlik görevlisinin katılımı ile 22 Haziran 2016 tarihinde başlayan operasyon 3 Temmuz 2016'da başarıyla tamamlanmıştır. İcra edilen operasyonda, 67 milyon 605 bin kök kenevir tespit edilerek imha edilmiş,15 bin 414 kg (10.493 kg kubar, 4.921 kg toz) esrar maddesi ele geçirilerek imha edilmiş. Bölgede faaliyet gösteren 14 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, yakalanarak gözaltına alınan 305 işbirlikçiden 43'ü tutuklanmış. Yapılan aramalarda toplam 44 silah (17 Kalaşnikof piyade tüfeği.1 M-16 piyade tüfeği, 1 Bixsi makinalı tüfek, 3 roketatar, 6 tabanca, 7 av tüfeği, 9 el bombası) bunlara ait bin 786 mühimmat ile 4 telsiz ele geçirilmiş. Patlayıcı yapımında kullanılan 20 ton amonyum nitrat ile 64 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiş. Teröristler tarafından kullanılan 43 sığınak ve mağara, yaklaşık 5 ton ağırlığında muhtelif yaşam ve giyim malzemesi bulunarak kullanılmaz hale getirilmiş. Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından farklı bölgelerden gasp edilerek Lice kırsalına getirilen ve bombalı araç yapımında kullanılacağı tespit edilen 22 araç ele geçirilmiş. Açılan yol kontrol noktalarında 22 bin 40 araç ve 37 bin 026 şahıs kontrol edilerek aranmakta olan 156 şahıs yakalanmıştır. Operasyonda, 5 kahraman güvenlik görevlisi şehit olmuş, 7 kahraman güvenlik görevlisi ise yaralanmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle ve uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!