Terör mağduru öğrenciler için okul tahsis edildi

Güncelleme Tarihi:

Terör mağduru öğrenciler için okul tahsis edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 16:49

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle eğitimleri aksayan bin 200 öğrenci, 32 derslikli okula yerleştirildi- Sur'daki öğretmenlerin eğitim verdiği okulda, ilçede yaşadıkları acı olayların izlerinin silinmesi için hem öğrencilere hem de öğretmenlere 12 rehber öğretmen tarafından psikososyal destek sağlanıyor

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu eğitimlerini sürdüremeyen bin 200 öğrenci için 32 derslikli okul tahsis edildi.

Sur Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Sur'da yaşanan terör olayları nedeniyle okulları hasar gördüğü için eğitimleri aksayan öğrencilerin kendilerine tahsis edilen 32 derslikli okulda eğitimlerini sürdürdüğü, bu süreçte yaşadıkları travmanın giderilmesi amacıyla da okulda görevlendirilen 12 rehber öğretmenin öğrencilerle yakından ilgilenerek, onlara psikolojik destek sağladığı bildirildi.

Okulun, Cumhuriyet İlkokulu, Mardinkapı İlk ve Ortaokulu, Süleyman Nazif İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu'nun yaşanan terör olayları nedeniyle yakılıp hasar görmesinin ardından Sur İlçe Proje Ofisi ve Rehberlik Araştırma Merkezi öncülüğünde eğitimi aksayan öğrenciler için tahsis edildiğine vurgu yapılan açıklamada, okulda Sur'da görev yapan öğretmenlerin eğitim verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, okulda görevlendirilen 12 rehber öğretmenin öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere de psikososyal destek sunduğuna dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu çalışmaların ardından ortaya çıkacak veriler sonucunda ağır düzeyde travma geçirenlere bireysel ve grup halinde psikolojik danışma hizmetleri sunulacak. Ayrıca tüm velilerle irtibat sağlanarak öğrenciler evlerinde ziyaret edilecek. Okul bünyesinde sanatın da iyileştirici etkisinden yararlanmak adına Sur İlçe Proje Ofisinin yürüttüğü, 'Spor ve Sanatla Katıl Hayata Projesi' kapsamında drama, müzik ve resim atölyeleri oluşturuldu. Drama sanatı ile travmaya uğramış öğrencilere dramatizasyon, yaratıcılık, doğaçlama, iletişim ve etkileşim çalışmaları ile eğitsel bir ortam hazırlandı. Müzik eğitimi olarak halk oyunları ve müzik korosu eğitimi, resim sanatı dalında ise soyut, doğaçlama, slayt ve figüratif resim eğitimleri veriliyor."

Hedeflenen amacın öğrencilerin sosyal ve sanatsal anlamda daha aktif olmalarının yanı sıra yaratıcılık, el becerileri ve kültür birikimiyle toplumsal yaşamın her alanında kendilerini gösterme fırsatını yakalayabilme imkanı sağlamak olduğu ifade edilen açıklamada, öğrencilere sportif faaliyetler için kapalı spor alanının da tahsis edildiği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!