Sürü Yönetimi Programına Katılan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Güncelleme Tarihi:

Sürü Yönetimi Programına Katılan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 12:57

DİYARBAKIR’DA, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ,İŞKUR VE TÜRKİYE DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLER MERKEZ BİRLİĞİNİN DESTEKLEDİĞİ ‘SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI BENİM’ PROJESİ KAPSAMINDA EĞİTİM ALAN ÇOBANLAR SERTİFİKALARINI ALDI.

Diyarbakır’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Türkiye Ziraat Odaları Birliği, İŞ-KUR ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Merkez Birliği’nin desteklediği ‘Sürü yönetimi elemanı benim’ projesi kapsamında eğitim alan çobanlar sertifikalarını aldı.
Kursiyerlere ’Sürü yönetimi elemanı benim’ projesi kapsamında aldıkları eğitim sonrası sertifikaları yapılan törenle verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törene, Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Erdal Atalar, İŞ-KUR İl Müdürü İsmail Koç, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Cevat Delil, Damızlık Keçi Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Selim, Yenişehir Halk Eğitim Müdürü Nurallah Öncü, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hamdullah Güven ve kursiyerler katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, ’Sürü yönetimi elemanı benim’ projesi kapsamında Diyarbakır’da 2013 yılından itibaren kurslar düzenlendiğini söyledi. Atalar, "Bu kurslar neticesinde 257 kursiyer başarıyla eğitimi tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Daha önce yaptığımız programlarda belgeleri almaya hak kazanan değerli üreticilere belgelerini takdim etmiştik. Bu yeni dönemde kursunu tamamlayan kursiyerlerimize belge dağıtımlarını gerçekleştireceğiz. Projenin amacı ve mantığı hayvancılık alanında yaşanan büyük gelişmelere bağlı olarak hayvancılıkta karşılaşılan en büyük sorunlardan bir tanesinin bakmakta oldukları hayvanların düzgün şartlarda beslenmeleridir. Yem bitkileri noktasındaki önemler. Hijyen ve ahırdaki hayvan refahıyla ilgili olan ve sağlanmasıyla ilgili eğitimler verildi. Hayvan bakımı ve becerileri eğitimleriyle sınavlara tabi tutuldular. Eğitimler 120 saat sürmüştür. Bu konuda gerekli bütün bilgiler, kursiyerlere anlatılmıştır. Yeterince bilgi verilerek sınavlara tabi tutulmuşlardır" dedi.
Program, Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan, Diyarbakır İl Tarım Müdürü Mustafa Erdal Atalar ve İŞKUR il Müdürü İsmail Koç’un, kursiyerlere sertifikalarını dağıtmasıyla sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!