Güncelleme Tarihi:
DİYARBAKIR, (DHA)-
DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı Ziraat mühendislerinin kayın mantarı üretimi konusundaki çalışmaları sonuç verdi ve ilk kez kayın mantarı mahsülü alındı.
Besin değerinin yüksek olması, yetiştirilmesi kolay ve kısa zamanda verim alınması nedeniyle çoğunlukla küçük aile işletmelerince tercih edilen kayın mantarı, genelde ağaç kütükleri ve bitkisel atık ortamında, kapalı ortamlarda yetişiyor. Kontrollü koşullarda yıl boyu üretimi yapılabilen kültür mantarının, evde de yetiştirilebileceği belirtildi. Kayın mantarının tercih edilme sebebinin kısa zamanda ürün alabilme olanağı ile gelir elde etme açısından önemli olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, bu çeşit mantarı evde üretmek isteyen çiftçilere yardımcı olacakları kaydedildi.
FOTOĞRAFLI