IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 17:39
DİYARBAKIR’IN SİLVAN İLÇESİNDE DOĞUP BÜYÜYEN ÖĞRETMEN MEHMET ALİ KARADAŞ, SİLVAN VE İZMİR ARASINDA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN MEKTUPLARINDAN KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ OLUŞTURARAK, KÜLTÜR PAYLAŞIMIYLA ÖNYARGILARI ORTADAN KALDIRMAYI HEDEFLEDİĞİNİ SÖYLEDİ.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde doğup büyüyen öğretmen Mehmet Ali Karadaş, Silvan ve İzmir arasında ortaokul öğrencilerinin mektuplarından kardeşlik köprüsü oluşturarak, kültür paylaşımıyla önyargıları ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.
Silvan ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu’nda öğretmenlik olan Silvanlı Türkçe öğretmeni Mehmet Ali Karadaş, okuduğu 9 Eylül Üniversitesi’nde sınıf arkadaşı olan ve İzmir’in Torbalı ilçesindeki Çetineller Ortaokulu’nda öğretmen olan İzmirli Duyal İlmenç ile birlikte Silvan-İzmir’deki öğrenciler arasında mektup kardeşliğini başlattı. Daha önce birbirlerini hiç görmeyen ortaokul öğrencileri birbirlerine mektup ve hediyeler gönderirken, kendi kültüründen paylaştıkları bilgilerle ortadaki önyargıları ve mesafeleri kaldırdıklarını belirtti.
"GÖNÜL KÖPRÜSÜ İLE ÖNYARGILAR YOK EDİLİYOR"
Yaklaşık 2 aydır Silvanlı öğrenciler ile İzmirli öğrenciler arasında mektuplaşma başlatıldığını ifade eden Silvanlı Türkçe öğretmeni Mehmet Ali Karadaş, "Bizler eğitimci olarak başlattığımız bu örnek projeyle birlikte çocuklarımız kendi aralarında kendi fikir ve bilgileriyle mektuplaşıp hediyeler gönderiyorlar. Bu projeyle birlikte öğrencilerimiz daha önce hiç görmedikleri arkadaşlar edinirken, oluşturulan gönül köprüsü sayesinde kültürlerinin paylaşımında bulunup önyargıları ve mesafeleri ortadan kaldırıyorlar" dedi.
KAYBOLAN MEKTUP KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN CANLANDIRIYORUZ"
Konuşmasının devamında teknolojinin mektup kültürünü yok ettiğini belirten Karadaş, "Günümüz teknolojisi mektuplaşmayı yok ederken, bizler öğrencilerimizle birlikte bu kültürü oluşturduğumuz mektup kardeşliği projesiyle yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda öğrencilerin sosyal medya gruplarını kullanmalarını yasakladık. Bununla birlikte öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıma imkanı buluyorlar, yeni arkadaşlıklar ediniyorlar, mektup kültürünü yaşayıp yaşıyorlar ve yazma becerilerini geliştiriyorlar" diye konuştu.
Karadaş konuşmasının sonunda ise İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Çetineller Ortaokulu’nda görev yapan öğretmen arkadaşı ve öğrencilerini Silvan’a davet ettiklerini, Nisan ayında İzmirli öğrencilerin Silvan ilçesine geleceklerini belirtti.