Mardin'de yerel gazeteler barkod sistemine geçti

Güncelleme Tarihi:

Mardinde yerel gazeteler barkod sistemine geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 16:04

- Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, Mardin’deki yerel gazetelerin barkod sistemine geçtiğini belirtti.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, Mardin’deki yerel gazetelerin barkod sistemine geçtiğini belirtti.

Günbegi, yaptığı açıklamada, yerel ve ulusal gazetelerin yükünü hafifletmek için projeler geliştirdiklerini söyledi.

Mardin’de yerel gazeteleri yarına hazırlamak adına çalışmalarının devam ettiğini belirten Günbegi, "Şu anda il genelinde 7'si günlk 19 gazetemiz var. Gazetelerimizin okunurluklarını, prestijlerini artırabilmek ve büyük marketlerde satılmasına öncülük edebilmek kaidesiyle Kültür Bakanlığımızın tarafından hazırlanan barkod sistemine geçtik." dedi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Anadolu’nun Sesi” mobil uygulamasının da hayata geçirildiğini hatırlatan Günbeği, şöyle dedi:

Haberin Devamı

" Yerel medyaya destek amacıyla başlatılan proje ile bulut iletişim teknolojisi yerel medyanın kullanımına sunuldu. Ücretsiz olarak isteyen herkesin erişilebileceği uygulama ile yerel gazeteler geniş bir kitleye ulaşabilecek. IOS işletim sistemine sahip akıllı telefon ve cihazlarda kullanılabilecek uygulama ile yerel medya, gazetelerini mobil platformda yayımlayabilecek. E-Gazeteye dönüştürülen yayınlar yerel medya için arşivlenecek. Bu sayede kullanıcılar 7/24 istedikleri yerden kendi yayınlarına erişim imkânına sahip olabilecek. Proje aynı zamanda, BYEGM tarafından yürütülen Devlet Enformasyon Sistemi (DES) ile entegre çalışacağından zengin bir medya takip kaynağı oluşturacak ve devletin üst makamlarını yerel medya haberleri ile elektronik ortamda gerçek zamanlı bilgilendirecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!