Mahalle Statüsüne Geçen Köylerde Parke Taşı Çalışmaları Başladı

Güncelleme Tarihi:

Mahalle Statüsüne Geçen Köylerde Parke Taşı Çalışmaları Başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 12:57

DİYARBAKIR’IN BİSMİL İLÇESİNDE MAHALLE STATÜSÜNE KAVUŞAN ROJAVA KÖYÜNDE KİLİTLİ PARKE TAŞ ÇALIŞMALARI BAŞLADI. MAHALLE SAKİNLERİ YÜZ YILDIR HAYAL BİLE EDEMEDİKLERİ HİZMETLE TANIŞTIKLARINI AKTARDI.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde mahalle statüsüne kavuşan Rojava köyünde kilitli parke taş çalışmaları başladı. Mahalle sakinleri yüz yıldır hayal bile edemedikleri hizmetle tanıştıklarını aktardı.
Bismil Belediyesi, ilçede Büyükşehir Yasası’yla birlikte mahalle statüsüne kavuşan köy ve beldelerde çalışmaları yoğunlaştırdı. Bismil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Rojava ve Ambar mahallelerinde döşenmesi için ihalesi gerçekleştirilen kilitli parke taşı düşeme çalışmalarına başladı. Kilitli parke taşı düşeme çalışmasıyla birlikte cadde ve sokak genişletme çalışması yapan Fen İşleri Müdürlüğü, bu yıl için Rojava ve Ambar mahallelerinde 51 bin 500 metrekare kilitli parke taş döşemesini gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa belediyeden böyle bir hizmet aldıklarını belirten mahalle sakinleri belediye çalışanları ile birlikte parke taşlarını döşemeye yardım ediyor.
Mahalle sakinleri yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!