“Kürt Sorununu Çözecek Lider Erdoğan’dır”

Güncelleme Tarihi:

“Kürt Sorununu Çözecek Lider Erdoğan’dır”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 19:27

KAYAPINAR İLÇESİ GAZİLER SON DURAKTA BULUNAN ESNAFI ZİYARET EDEN ALAATTİN PARLAK, SORUN VE SIKINTILARI DİNLEDİ.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak, Kürt sorununu çözecek güçlü liderlere ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu sorunu çözecek lider Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’dur” dedi.
Kayapınar ilçesi Gaziler son durakta bulunan esnafı ziyaret eden Alaattin Parlak, sorun ve sıkıntıları dinledi. Ziyaretlerinde esnaf ile sohbet eden Parlak, son 12 yılda özellikle bölgede büyük değişimler ve dönüşümler yaşandığını ifade ederek, “Bölgede 90’lı yıllarda faili meçhuller, OHAL ve DGM’ler vardı. O dönemlerde ne kadar sıkıntı yaşandığını halk iyi biliyor. 12 yıl içinde nelerin değiştiği gözler önündedir. AK Parti 78 milyonun partisidir. Etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik yapmadan dini ne olursa olsun, etnik yapısı ve bölgesi ne olursa olsun, herkese eşit mesafede duruyoruz” diye konuştu.
“12 YILDA DİYARBAKIR’A 19 MİLYAR YATIRIM YAPILDI”
Herkese hizmet etmeye çalıştıklarını kaydeden Parlak, AK Parti iktidarında yapılan yatırımların hiçbir hükümet döneminde yapılmadığını dile getirdi. Parlak, AK Parti ile Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu belirterek, “Diyarbakır’a yapılan yatırımlar cari fiyatlarla 19 milyar liranın üzerindedir. Yol, hastane, okul, kanalizasyonlar yapıldı. Havalimanını yeniliyoruz. Son bir haftada temelini attığımız barajların maliyeti 218 milyon liradır. Diyarbakır’a aynı anda 10 uçak inebilecek bir hava limanı inşa ediyoruz. Sağlık, eğitim ve üniversite alanlarında Diyarbakır geçmişte hiç görmediği hizmetler görecek. Bu memlekette kalkınma olmasın diye çaba sarf edenlere rağmen bu hizmetleri yapıyoruz. Kim ne yaparsa, yapsın biz inatla bu bölgenin kalkınması için, çocuklarımızın geleceği için yatırım yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin diğer meseleleri ile birlikte Kürt sorununun da çözümü için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirten Parlak, bu sorunu çözecek güçlü liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Parlak, “Kürt sorunu konusunda ‘Kürt realitesini tanıyorum’ diyen ve bu sorunun çözümü için elinden geleni yapacaklarını söyleyen liderler de gördük. Fakat hiç biri adım atmaya cesaret edemedi. Kürt sorununu çözecek güçlü liderlere ihtiyaç vardır. Çözecek güçlü lider Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’dur. 7 Haziran bu milletin kaderini belirleyecektir. AK Parti seçimlerden siyasi bir zaferle çıkacaktır. Bu zafer de milletin zaferi olacaktır’’ şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!