Elinde bomba patlayan çocuk, polis olmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Elinde bomba patlayan çocuk, polis olmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 11:29

- AK Parti'nin seçim bürosuna atması için kendisine verilen patlayıcının infilak etmesi sonucu eli kopan 14 yaşındaki O.M, SODES kapsamında oluşturulan Gençlik Desteği Merkezi'ndeki görevliler sayesinde hayata yeniden tutunmayı başardı - O.M: "Bana zorla verilen patlayıcı ile seçim bürosunun bulunduğu yere giderken, oradan kucağında bebeği olan bir kadın geçiyordu. Ona zarar vermemek için bombayı atmak istemedim, elimde patladı" - "En büyük hayalim polis olmak"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - ÖZGÜR AYAYDIN / GANİ CİHAN ESER - Diyarbakır'da 8 ay önce AK Parti'nin seçim bürosuna atılması için verilen patlayıcının infilak etmesi sonucu eli kopan 14 yaşındaki O.M, Gençlik Desteği Merkezi'ndeki görevliler sayesinde hayata yeniden tutundu.

Yenişehir ilçesinde 3 Mart 2014'te AK Parti seçim bürosu önünde elinde el yapımı patlayıcı infilak ettiği için sağ eli kopan ortaokul öğrencisi O.M, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından gittiği okulunda arkadaşlarının kendisiyle alay etmesi nedeniyle hayata küstü.

Okula gitmek istemeyen O.M, Diyarbakır Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında oluşturulan Gençlik Desteği Merkezi'ndeki görevliler sayesinde hayata yeniden tutunmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Okula devamı sağlanan, boş zamanlarında da geldiği merkezde akranlarıyla çeşitli etkinliklere katılan O.M, kendisine gösterilen yoğun ilgi sayesinde yaşadığı travmayı kısa sürede atlattı.

- "Bıçakla saldırıp, silahla tehdit ettiler"

O.M, yaşadıklarını AA muhabirlerine anlattı. Olay günü okul dönüşü sokakta meydana gelen trafik kazasını izlediği esnada tanımadığı bir şahsın kendisini yanına çağırdığını ve elindeki patlayıcıyı AK Parti seçim bürosuna atmasını istediğini dile getiren O.M, bu teklifi kabul etmemesi yüzünden bıçaklı saldırıya uğradığını söyledi.

Ardından şahsın üzerinde taşıdığı silahı çıkarıp, kendisini ölümle tehdit ettiğini bunun üzerine korkudan patlayıcıyı alarak seçim bürosuna yöneldiğini kaydeden O.M, "Bana zorla verilen patlayıcı ile seçim bürosunun bulunduğu yere giderken, oradan kucağında bebeği olan bir kadın geçiyordu. Ona zarar vermemek için bombayı atmak istemedim, elimde patladı" ifadesini kullandı.

- "En büyük hayalim polis olmak"

Kendisini hastaneye götüren polis memurunun gösterdiği şefkati unutamadığını ve daha sonrasında da kendisiyle yakından ilgilendiğini ifade eden O.M, ağabeyi olarak gördüğü polis memuruyla merkezde sık sık masa tenisi oynadığını kaydetti.

O.M, sağ elinin kopması nedeniyle en büyük sıkıntıyı okulda yazı yazarken yaşadığını, bu nedenle arkadaşlarından çok geri kaldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Annesinin aldığı bin 700 lira borçla yaptırdığı protezin faydasının olmadığını, bu nedenle yaklaşık 35 bin lira tutarındaki biyonik el protezine ihtiyaç duyduğunu belirten O.M, şöyle devam etti:

"En büyük hayalim polis olmak. Sağ elimle yazı yazmak istiyorum ama koptuğu için yazamıyorum. Biyonik el takıp, eskisi gibi ihtiyaçlarımı karşılamak istiyorum. Okuldaki arkadaşlarım, 'fiyatı ucuz olsaydı aramızda para toplayıp biyonik el protezi alırdık' diyorlar."

- "Çocuklarımı hala kullanmak istiyorlar"

Anne G.M de terör örgütü yandaşı bir şahsın saldırıyı gerçekleştirmesi için oğlunu bıçakladıktan sonra silahla tehdit ettiğini belirtti.

Eşinin 9 yıl cezaevinde kalması nedeniyle çok zor şartlarda 3 çocuğunu yetiştirdiğini kaydeden anne G.M, oğlunun kopan eli için borçla protez aldığını söyledi.

Haberin Devamı

"Şu anda bulunduğumuz semtten ayrılmak istiyoruz. Çünkü çocuklarımı hala kullanmak istiyorlar" diyen anne G.M, "Ben yetkililerden rica ediyorum beni bu semtten çıkarsınlar. Dışarıya çıkamaz hale geldik. Herkes bize ayrı bir gözle bakıyor. Ancak yoksul olduğumuz için kirada oturduğumuz evden taşınamıyorum. Oğlumun 35 bin lira tutarındaki biyonik protez ele ihtiyacı var. Bizim bunu almamız imkansız. Oğlum eskiden pilot olmak istiyordu ancak olaydan sonra artık polis olmak istiyor" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!