Diyarbakır’da ’Günce-rojin’ Resim Sergisi Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da ’Günce-rojin’ Resim Sergisi Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 11:24

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEĞİYLE GÜLSEVİM CAN VE ERHAN ATEŞLENMEK’İN “GÜNCE-ROJİN” ADLI RESİM SERGİSİ AÇILDI. SERGİ 22 MAYIS’A KADAR AÇIK OLACAK.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Gülsevim Can ve Erhan Ateşlenmek’in ’Günce-Rojin’ adlı resim sergisi açıldı.
Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda Gülsevim Can ve Erhan Ateşlenmek’in çalışmalarından oluşan ’Günce-Rojin’ adlı serginin açılışı yapıldı. Can, eserlerinin rüyalardan yola çıkılarak tutulan günlüklerin resimsel karşılığı ya da sanatsal çalışmalara göndermeler yapılarak ortaya çıktığını söyledi. Can, "Çalışmalarımda daha çok, kavramın, sembolik anlatımların resim yüzeyinde oyun oynanır gibi kurgulanmasına yer veriyorum. Biçimsel olarak daha çok gerçeküstücü bir tavırla diyebileceğimiz kompozisyonlarda, illüstratif ve naif etkiler de gözlemlenebilir. Çalışmalar, genel olarak, rüyalardan yola çıkarak, anlık eskizlerin ve tutulan günlüklerin resimsel karşılığı olarak, ya da etkilenilen metinlere ve sanatsal çalışmalara göndermeler yapılarak gerçekleştirilmiştir" dedi.
Kişisel sanat görüşü olarak, sanatçının estetik kaygılarının yanında, farklı üretme ve varoluş kaygıları gütmesi gerektiğini belirten Can, ayrıca kişiselliği ön planda tutarak eseri ortaya koymanın yanı sıra, eserin adı-alt metni, yerleşimi ya da farklı malzemeler gibi katkı sağlayacak anlatım yollarıyla, izleyici algısını yönlendiren ve merak uyandıran göstergelerin var olmasının da önemli olduğunu belirtti.
Sanatçı Erhan Ateşlenmek de gerek tuttuğu defterlerde gerekse kendi hayatını anlamlandırma ve yaşadığı duyguları aktarma isteğiyle yola çıktığını belirterek, "Aynaya baktığımda gördüğüm bir ifade, eski fotoğraflarda yakaladığım bir duygu ya da üzerimdeki psikolojik baskı-huzur, birçok şey resme aktarma ihtiyacı hissettiriyor" diye konuştu.
Ateşlenmek, biçimsel açıdan çalışmalarında genel olarak daha basite indirgenmiş figür ve mekanların baskın olduğunu, bezeme ve dokuların mekanı oluşturmada etkili olduğunu dile getirerek "Bu bezeme ve dokuların, anlatıma katkı sağlamanın yanı sıra, hayatımın o anını aktarırken daha masalsı bir üslup kazandırdığını düşünmekteyim. Bununla beraber resimlere, yazılara ekleme yapabiliyor, biçimsel bir katkı olarak ya da günlük gibi samimi ve işlevsel bir araç olarak yazıları kullanabiliyorum" şeklinde konuştu.
Sergi 22 Mayıs’a kadar açık olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!