Diyarbakır’da Dezavantajlı Bireylerin İşsizlik Oranı Açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da Dezavantajlı Bireylerin İşsizlik Oranı Açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 16:58

DİYARBAKIR'DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DE YER ALDIĞI DEZAVANTAJLI BİREYLERİN İSTİHDAMA YÖNLENDİRİLMESİ VE MODEL GELİŞTİRMEK AMACIYLA UYGULANAN İSKEP PEROJESİNİN ANALİZLERİ YAPILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından dezavantajlı bireylerin istihdamının artırılmasına yönelik model geliştirmek amacıyla uygulanan İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin (İSKEP) Diyarbakır analizleri açıklandı. Analiz sonuçlarında işsizlik rakamları Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı.
Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde yer aldığı İSKEP’in Diyarbakır analiz sonuçları açıklandı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından dün bir otelde yapılan toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, İSKEP Türkiye Belediyeler Birliği Takım Lideri Poaulu Pedroso, Diyarbakır İSKEP Koordinatörü Ramazan Tunç ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, dezavantajlı gruplara yönelik yeni istihdam alanları yaratmanın ilk defa küresel düzeyde yanıt bulduğuna işaret etti. Suvari, "Çünkü Türkiye’nin 12 yerinde böyle bir projeyi yürütmek önemli bir iş gücü organizasyonu ve mali portre de gerektiriyor. Bütçe yeterli olmadı ancak şimdiye kadar yapılan projelerin en iyisi oldu. Diyarbakır’da bu konuda duyarlı, fakat sorunlarımız büyük. Yani sorunlarımızın boyutları, bu duyarlılık karşısında oldukça engel teşkil ediyor. Ama yine de birçok kurumumuzun temsilcisini burada görmekten ayrıca sevinç duydum. Çünkü ortak çalışma, kolektif çalışmayla ancak, bu problemi giderebiliriz" dedi.
"DİYARBAKIR’DA İŞSİZLİK TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE"
İSKEP İletişim Uzmanı Burcu Yeşiltepe ise, Diyarbakır ile ilgili yapılan çalışmaların sonucunu paylaştı. Dezavantajlı bireylerin sayısının Diyarbakır’da Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çeken Yeşiltepe, erkeklerde işsizlik oranının Türkiye ortalaması yüzde 6 iken, bunun Diyarbakır’da yüzde 8 olduğunu söyledi. Yeşiltepe, aynı durumun dezavantajlı kadınlar içinde geçerli olduğunu belirterek, Türkiye ortalamasının kadınlarda yüzde 6, Diyarbakır’da ise yüzde 9 olduğunu kaydetti. Yeşiltepe, "Diyarbakır’da en az bir engeli olan kişinin iş gücüne katılımın oranının yüzde 20, istihdam oranının yüzde 17 ile Türkiye ortalamasının altında olmaktadır. İşsizlik oranı ise yüzde 14’le Türkiye ortalamasının üzerinde oldu. Bu durumu düzeltmek ve dezavantajlı bireylere iş gücü sağlamak amacıyla çalışmalar devam edecektir" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!