Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden Kadınlara İstihdam

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden Kadınlara İstihdam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 16:47

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEVSİMLİK İŞÇİ GÖÇÜNÜN ÖNÜNE GEÇMEK VE KADIN İSTİHDAMINA KATKI SUNMAK AMACIYLA OLUŞTURDUĞU KENT BOSTANLARINI YAYGINLAŞTIRARAK, ÜÇÜNCÜ KENT BOSTANINI 300 BİN METREKARE ARAZİDE OLUŞTURMAYA BAŞLADI.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik işçi göçünün önüne geçmek ve kadın istihdamına katkı sunmak amacıyla oluşturduğu üçüncü kent bostanını 300 bin metrekare arazide oluşturmaya başladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı ve Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, geliştirdikleri projelerle kent bostanlarını yaygınlaştırıyor. Bismil’in Ambar mahallesinde ve Diclekent’te bostanlar oluşturarak, mevsimlik işçi göçünün önüne geçmeye çalışan belediye, şimdi de Kayapınar’da 300 bin metrekare araziyi bostana çeviriyor. Çalışmalara toprağı sürerek başlayan belediye ekipleri, bu kapsamda tarım arazisinin bir kısmına sebze ekmeyi, bir kısmında ise üretim serası oluşturarak meyve ve sebze fideleri yetiştirmeyi planlıyor. Mevsimlik tarım işçiliği için göç eden kadınlar ve ailelerin çalışacağı bostanlarda, elde edilecek gelirin arazide çalışan kadınlar arasında eşit bir şekilde paylaştırılması hedefleniyor.
“KADINI TOPRAKLA BULUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ”
Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer, kadınların ekonomik hayatın her alanında bulunmasına rağmen emeklerinin görünür olmadığını söyledi. Acer, daha önceki bostan çalışmalarını hatırlatarak, “Bu çalışmanın kapsamı daha büyük. Projeyle kadın istihdamını artırmayı planlıyoruz ve kadını yeniden toprakla buluşturmayı amaçlıyoruz. Tarıma dayalı üretimi teşvik ederek, bunu artırmayı düşünüyoruz. Proje önemlidir. Özellikle doğal ürün yetiştirme konusunda kadın hassasiyetinin oldukça fazla oldu. Bu şekilde kadın daha çok güçlenecek ve kendi ayakları üzerinde duracak. Yine şiddetle mücadelede bu proje önemli bir rol oynayacak. Kadınlar ekonomik özgürlükleri olmadıkları için şiddete boyun eğmek zorunda kalıyor. Dolayısıyla ekonomik bağımsızlığını elde eden kadın şiddetle mücadele konusunda kendine daha çok güvenmesi gibi bir durum gelişecek. Projeyi bu yönüyle çok fazla önemsiyoruz” dedi.
“ŞİDDET GÖREN KADINLAR ÇALIŞACAK”
Tarım arazilerinde mevsimlik tarım işçiliği yapan kadınlar ile şiddete uğrayan ve bu durumu reddeden kadınların çalışacağını ifade eden Acer, “İstihdam ile ilgili arkadaşlarımız bir süredir mahallelerde saha araştırmaları yapıyor. Bu alanda çalışabilecek kadınları evlerinde tek tek ziyaret ederek tespit ediyor. Bu tespitlerin ardından bir sonuç raporu ortaya çıktı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!