Diyarbakır’a Küçük Sanayi Siteleri Yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’a Küçük Sanayi Siteleri Yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 15:27

DİYARBAKIR KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ MODELİ İLE KALKINIYOR PROJESİNİN BAŞLANGIÇ TOPLANTISI YAPILDI. DİYARBAKIR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (DESOB) BAŞKANI ALİCAN EBEDİNOĞLU, KENTİ YAŞANABİLİR BİR HALE GETİREBİLMEK AMACIYLA MODERN STANDARTTA MESLEK SİTELERİNİN OLUŞMASINI SÜRDÜRECEKLERİNİ KAYDETTİ.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi Modeli ile Kalkınıyor projesinin başlangıç toplantısı yapıldı. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, kenti yaşanabilir bir hale getirebilmek amacıyla modern standartta meslek sitelerinin oluşmasını sürdüreceklerini kaydetti.
DESOB ile Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından yürütülecek olan “Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi Modeli ile Kalkınıyor” projesinin başlangıç toplantısı yapıldı. Bir otelde yapılan toplantıya, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, Diyarbakır Organize Sanayici İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) yöneticileri ve çok sayıda yatırımcı katıldı. Toplantıda konuşan DESOB Başkanı Ebedinoğlu, bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen Diyarbakır’ın yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceklerini belirtti.
2008 yılında başlattıkları kent merkezinde bina altlarında bulunan üretim ile ilgili işletmelerin tespiti ve bunların kent dışına çıkarılması konusundaki araştırmaların sonuçlarını aldıklarını anlatan Ebedinoğlu, “Metalciler Sanayi Sitesi 280 işletme, Gıda İmalatçıları Sanayi Sitesi’nde 300 işletme ve ayrıca 152 işletmenin bulunduğu Karma Sanayi Sitesi tamamlanmıştır. Bunların dışında keresteciler, marangozlar ve 4. Sanayi Sitesi projelerimiz de devam etmektedir. Bu projelerimizi hazırlarken özellikle insan sağlığı ve yaşamı olumsuz yönde etkileyen merdiven altı olarak tabir edilen imalata yönelik işletmelerimizin modern bir kentte yakışır konuma gelmelerini sağlamak olmuştur. Savaşın gölgesinde bile olsa biz kentimizi yaşanabilir bir kent haline getirebilmek amacıyla modern standartta meslek sitelerinin oluşmasını sürdüreceğiz” dedi.
Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Hasan Maral ise, dağınık bir halde çalışan işletmelerin sorunlarının tespit edilmesinin çok sağlıklı olmadığını anlatarak, “Dağınık halde çalışan işletmelere ne kadar kaynak aktarırsanız aktarın istenen amaca ulaşmak çok zor olacaktır. Küçük sanayi siteleri bu konuda son derece önemlidir. Bu tür projelerimizi çok önemsiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından proje koordinatörü İlhami Birkan tarafından projenin amaçları konusunda sunum yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!