DEDAŞ, bölgenin en büyük geri kazanım atölyesini kuruyor

Güncelleme Tarihi:

DEDAŞ, bölgenin en büyük geri kazanım atölyesini kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 13:02

DEDAŞ, bölgenin en büyük geri kazanım atölyesini kuruyor

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)-

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'ndeki 6 kente enerji sağlayan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., arızalanan ve atıl durumda olan malzemeleri tekrar sisteme kazandırmak amacıyla bölgenin en büyük geri kazanım atölyesini kurmak için çalışma başlattı. 

DEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, kurdukları bu atölyeler sayesinde elektrik dağıtım hizmetlerinde kullanılan ve arızalandığı için atıl durumda olan malzemelerin sisteme geri kazandırılacağını söyledi. 2017'de sistematik bir çalışma başlattıklarını kaydeden Tüzün, "Atıl durumdaki malzemeler, kurduğumuz atölyelerde ekonomik biçimde sisteme geri kazandırılırken, kamuya da olabildiğince az bir yük getirecek. Bu amaçla arızalanan bazı malzeme kalemleri için atölye ambarı oluşturduk. Artık giriş-çıkışlar takip edilebilir hale geldi. Arızalanan trafolar, hücreler ve kesiciler ile yağların ön testleri yapılacak. Bu sayede 'Hurdaya ayrılacak olanlar', 'Dicle EDAŞ tarafından tamir edilebilecek olanlar' ve 'İmalatçı fabrikalarda onarılmak için ayrılanlar' olmak üzere ayıklanıp tasnif ediliyor. Böylece gereksiz nakliye masrafları da önleniyor. Yine atölyelerimizde kurduğumuz yağ tasfiye cihazları ve ilave yağ tankları kullanılmak suretiyle mevcut yağlarımızdan kullanılabilir durumda olanlar arıtılarak, işletme ihtiyaçları karşılanmaktadır" dedi. 

5 AYDA 577 TRAFO ONARILDI
Diyarbakır'da kurulan atölyenin ayrıca Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine de hizmet verirken, Şanlıurfa'daki atölyenin ise burada alanın büyük olması nedeni ile sadece bu ile hizmet edeceğini anlatan Tüzün, "2017 yılının ilk 5 ayı içerisinde 577 adet dağıtım trafosu kendi atölye imkanlarımız ile cüzi bedeller harcanarak tamir edilmek suretiyle sisteme kazandırıldı. Yine aynı sürede 351 adet modüler hücre, kesici ve pano onarıldı. Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yağ tasfiye cihazları aktif hale getirilerek arızalı trafolardan kullanılabilir durumdaki yağlar alınarak, ön testten geçirildikten sonra yağ arıtma cihazları ile sisteme kazandırıldı. Bu şekilde 8.5 tona yakın yağ temizlenerek tekrar sistemde kullanılmaya başlandı. Mevcut kapasite arttırılarak en az 3 yıllık yağ ihtiyaçlarımız mevcut yağların arıtılması ile sisteme kazandırılması hedeflenmektedir" diye konuştu. 


FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!