CHP İzmir Milletvekili Balbay:

Güncelleme Tarihi:

CHP İzmir Milletvekili Balbay:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 21:41

- "(Çözüm süreci) Kalıcı barışın aktif hale gelmesi yönünde halkın talebi var. Buradaki birçok insan bize, 'hiçbir şey yapmıyorsunuz' dedi. O algı varsa bunu düzeltmek, onlara anlatmak gerekiyor"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, çözüm sürecine ilişkin, "Kalıcı barışın aktif hale gelmesi yönünde halkın talebi var. Buradaki birçok insan bize, 'hiçbir şey yapmıyorsunuz' dedi. O algı varsa bunu düzeltmek, onlara anlatmak gerekiyor" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Balbay, Sur ilçesinde esnafı ziyaret etti.

Kendisini tanıttığı esnaf ve vatandaşların sorunlarını da dinleyen Balbay, bazı vatandaşlara telefon numarasını vererek, CHP'den beklentilerini sordu.

Çay ocağı işletmecisi Kemal Kaya, CHP'nin cemaate karşı tavır göstermediğini ileri sürerek, "Siz bunlara karşı bir tavır almış olsaydınız, inanın ki oylar yükselirdi. Ben CHP seçmeni değilim. Bu ülke hepimizin, burada hepimiz yaşayacaksak refah içinde yaşamalıyız. CHP kendini ifade edemeyen bir parti" dedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Balbay, "Bizim şu kesimleri tutalım, şu kesimleri karşımıza alalım diye beklentimiz yok" diye konuştu.

Vatandaşlardan Mehmet Toprak ise, CHP'nin politikalarının Türkiye gerçekleriyle uyuşmadığını savunarak, "Sayın Kılıçdaroğlu halkın diliyle konuşmuyor. Sırf muhalefet olsun diye muhalefet yapılmamalı" şeklinde konuştu.

Esnaf Mahsun Şimal de, CHP'nin çözüm sürecine destek vermesini istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"AK Parti çözüm sürecine destek verdi. Kürt, Türk ayrımının yapılmaması gerekiyor. Diyarbakır'a turizm amaçlı iş adamlarının yatırım yapmasını isteriz. Çözüm süreci gelişirse Diyarbakır yaşanılacak memlekettir."

Çocuklarla da sohbet eden Balbay'a esnaf lokum ve kolonya ikram etti.

Ayşe Bilgiç (85) elini öpen Balbay'dan, cezaevindeki çocuğu için yardım istedi.

Tarihi Ulu Cami önünde vatandaşlarla oturup, sohbet eden Balbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da tüm insanların çözüm sürecinden memnun olduğunu söyledi.

"Çözüm sürecinin ne kadar kalıcı olacağı merak ediliyor. Bunun belirsiz olmasından rahatsızlar. İnsanlar sürecin daha sağlıklı bir zemine oturmasını ve bu sayede geleceğe güvenle bakabilmeyi bekliyor" diyen Balbay, vatandaşların CHP'den de beklentileri olduğunu vurguladı.

Balbay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Kalıcı barışın aktif hale gelmesi yönünde halkın talebi var. Ben CHP'ye yönelik eleştirileri bizden beklentilerinin devam ettiği şeklinde algıladım. Bu çok önemli bir şeydir. Bizden beklentileri bitseydi, 'sizden hiçbir şey beklemiyoruz' deselerdi, bence bu en kötüsü olurdu. O zaman bizim bu beklentiye cevap verecek bir iklim yaratmamız gerekiyor. Buradaki birçok insan bize, 'hiçbir şey yapmıyorsunuz' dedi. O algı varsa bunu düzeltmek, onlara anlatmak gerekiyor."

Balbay, daha sonra Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nce (DİTAM) düzenlenen, "Ortadoğu'da Yaşanan Gelişmeler, Türkiye'nin Bölgesel Rolü ve Kürt Sorununun Çözümü" toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!