Güncelleme Tarihi:
Ferit ASLAN / DİYARBAKIR, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanlığı, 2007 yılında Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile imzaladığı ve amacı, 'Olumsuz koşullarda yaşayan çocukların çok yönlü gelişimlerini sağlamak, zihinsel becerilerini, yaratıcılıklarını, yeteneklerini ve bilgilerini artırıcı bir ortam oluşturmak için babanın eğitici potansiyelini geliştirmek' olan, 'Baba Destek Programı' işbirliği protokolünü tek taraflı feshetti. Bakanlık tarafından 81 il Milli Eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, söz konusu ilgili protokol doğrultusunda herhangi bir çalışma yapılmaması istendi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünden 81 il Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında Baba Destek Programları uygulanmasına dair, 16 Nisan 2007 tarihinde imzalanan işbirliği protokolünün Genel Müdürlük tarafından protokolün 15'inci maddesine istinaden tek taraflı feshedildiği belirtildi. Yazıda, söz konusu ilgili protokol doğrultusunda herhangi bir çalışma yapılamaması istendi.
PROTOKOLÜN AMACI
Bakanlık ve AÇEV arasında 2007 yılında imzalanan, 'Baba Destek Programı' protokolünün amacı şöyle yer almıştı:
"Bu protokolün amacı olumsuz koşullarda yaşayan çocukların çok yönlü gelişimlerini sağlamak, zihinsel becerilerini, yaratıcılıklarını, yeteneklerini ve bilgilerini artırıcı bir ortam oluşturmak için babanın eğitici potansiyelini geliştirmektir. Baba Destek Programı, babaya destek vererek, çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir yetişkin eğitim programıdır. 2-10 yaş arası çocuğu olan babaları hedefleyen programla demokratik bir aile ortamını yaratılması ve bu sayede çocukların var olan kapasitelerini en üst düzeyde gerçekleştirmeleri hedeflenmektedir. Yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı 13 oturumluk, programlarla babaların çocukları ile iletişimlerini sağlıklı hale getirerek, çocukların biyo-psiko-soysal gelişimlerini desteklemeleri için babalardan davranış değişikliği oluşturmak istenmektedir."