Aktarlı’dan Halepçe Katliamı Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Aktarlı’dan Halepçe Katliamı Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 11:52

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI FARUK AKTARLI (SAĞDA), "HALEPÇE KATLİAMI, YAKIN TARİHTE İNSANLIĞIN KARŞILAŞTIĞI EN BÜYÜK VE VAHŞİ KATLİAMLARDAN BİRİDİR" DEDİ.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Faruk Aktarlı, "Halepçe katliamı, yakın tarihte insanlığın karşılaştığı en büyük ve vahşi katliamlardan biridir" dedi.
Halepçe katliamı ile ilgili bir mesaj yayımlayan Aktarlı, insanlık tarihine kara bir leke olarak düşen, dün yaşanmış gibi acılarını hala yüreklerinde taşıdıkları Halepçe katliamının yıldönümünü andıklarını söyledi. Aktarlı, "Sadece Halepçe’ye değil insanlığa yapılan bu vahşice katliam hala etkilerini bölgede göstermektedir. Biz Kürtler ve insanlık var oldukça bu vahşet hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bugün Ortadoğu’da Kürtlere, Türkmenlere, Araplara, Sunnilere, Yezidelere büyük katliamlara yapılmaktadır. Ülkemiz ve hükümetimiz dışında bütün dünya dün olduğu gibi bugünde sessiz durmaktadır. AK Parti hükümeti olarak, medeniyetimizin üstümüze yüklediği misyon ve taşıdığımız değerler itibariyle dünyada yaşayan tüm mazlumların sesi olacağız ve ülkemizin kapılarını ardına kadar açık bırakarak tıpkı Muhacir ve ensar kardeşliği gibi tüm mazlumları kucaklayacağız. Dünyada tüm diktatörlerin yok olması temennisiyle Kürtlerin bu kara günü olan Halepçe’deki şehitlerimizi minnet ve saygıyla anarak bir daha böyle acıların yaşanmaması diliyorum. Böyle vahşetleri insanlığa yaşatanların tarih önünde bir gün hesap verecektir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!