29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 14:39

- Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıldönümü, yurt genelinde olduğu gibi Kulp'ta da kutlandı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıldönümü, yurt genelinde olduğu gibi Kulp'ta da kutlandı.

Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın tebrikleri kabulü ile başlayan kutlamalar, daha sonra Yatılı Bölge Ortaokulu sahasında devam etti.

Maraşlı, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Aydın Kutlu ve Kulp İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Okut'la birlikte vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Maraşlı, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilmiş olan Cumhuriyet, Cumhurun yani vatandaşların eşit haklara ve kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olmasını sağladığını ve Türkiye'nin, Cumhuriyetle birlikte güçlü ve istikrarlı bir ülke olmanın yanında, siyasi, sosyal ve ekonomik alanda gerçekleştirilen değişimlerle de bölgesinde ve dünyadaki önemini pekiştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ortaya koyacakları birlik ve beraberlik tablosunun, Türkiye'de yaşayanların arasına nifak tohumları ekmeye çalışanlara verilecek en güzel cevap olacağını dile getiren Maraşlı, şöyle konuştu:

"Unutmayalım ki Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde, kuruluş amacında bu topraklarda yaşayan hiç kimseyi ötekileştirmek, dışlamak, küçük görmek, aşağılamak yoktur. Bu Cumhuriyet, bu vatan herkesindir, hepimizindir. Cumhuriyet idaresinde, demokratik yönetim biçimlerinde otokratik zihniyete, baskıya, herhangi bir zümreye imtiyaza yer yoktur. Bu ülke, bu Cumhuriyet nasıl hep birlikte kurulmuş ise yine hep birlikte idare edilecek, hep birlikte yüceltilecektir.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve sergilediği halk oyunlarıyla devam eden program, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra düzenlenen resmi geçit töreniyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!