Zeybekler final biletini kaptı

Güncelleme Tarihi:

Zeybekler final biletini kaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 15:09

Zeybekler final biletini kaptı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Halk Oyunları Okullar Grup Şampiyonası'nda sahne alan Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Sarayköy Atatürk Ortaokulu, Buldan 4 Eylül Ortaokulu ve Pamukkale Atatürk Ortaokulu ekipleri, performanslarıyla Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
2016-2017 Okul Sporları Sezonu Halk Oyunları Yıldızlar-Gençler Grup yarışması 4-5 Mart'ta Marmaris ve Yalova'da yapıldı. Geçen sezon Türkiye şampiyonu olarak adını duyuran Sarayköy Atatürk Ortaokulu, 'Yıldızlar geleneksel düzenlemeli' dalda grup birincisi oldu. Yalova'da sahne alan Buldan 4 Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu performansıyla beğeni toplarken, jüriden 91.60 puan alarak grup şampiyonu oldu. Yıldızlardaki bir diğer Denizli temsilcisi Pamukkale Atatürk Ortaokulu ise 'Geleneksel düzenlemesiz' dalda bölge ikincisi olarak final biletini kaptı.
Gençler kategorisinde Denizli'yi Cumhuriyet Anadolu Lisesi temsil etti. Geleneksel düzenlemeli dalda 90.40 puan alarak Ege Bölge Şampiyonu olan Denizli temsilcisi, 'Düzenlemesiz dalda' ise 88.80 puan ile ikinci sırayı aldı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi, bu sonuçlarla iki ayrı dalda da adını finale yazdırmayı başardı.
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, halk oyunları branşında Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden Denizli temsilcilerini tebrik etti. Nisan ayında Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan İbanoğlu, güzel bir organizasyon sonunda Denizli temsilcilerini Türkiye Şampiyonu olarak görmek istediklerini kaydetti.
Halk Oyunları Okullararası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 8 Nisan 2017 tarihinde Denizli'de, Gençler Türkiye Şampiyonası ise 22 Nisan 2017'de Kocaeli'de yapılacak.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!