Vali Altıparmak'tan ilk protokol

Güncelleme Tarihi:

Vali Altıparmaktan ilk protokol
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 15:38

Vali Altıparmak'tan ilk protokol

Haberin Devamı

DENİZLİ Valiliği görevine pazartesi günü başlayan Ahmet Altıparmak, kentteki ilk protokolüne imza attı. Yatağan Mahallesi'nde yaptırılan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, öğrencilerinin kalacağı pansiyon inşa edilinceye kadar barınma ihtiyacının sorun olmaması için Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı'nın pansiyon binasını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

İslam Hukuku alanındaki çalışmalarıyla tanınan Denizlili Prof. Dr. Cevat Akşit'in desteğiyle doğup büyüdüğü Yatağan Mahallesi'ne yaptırılan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, öğrencilerin kalacak yer sorunu yaşamaması için harekete geçildi. Öğrencilerinin kalacağı pansiyon inşa edilinceye kadar barınma ihtiyacının sorun olmaması için Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı'nın pansiyon binası, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne protokolle tahsis edildi. Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan protokol imza törenine; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit ile Müftü Arif Akşit Eğitim, Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Ersin Erkan, Zeki Tuncel ve Sefa Filiz katıldı. Protokolü Vali Ahmet Altıparmak ve Prof. Dr. Cevat Akşit imzaladı.

Protokolle Akşit'in memleketi Serinhisar'ın Yatağan Mahallesi'nde daha önce yaptırdığı Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerin barınması için yapılacak 100 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılıncaya kadar, öğrenciler, Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait pansiyonda kalacak. Vakfın pansiyonu, protokolle Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Törende konuşan Prof. Dr. Akşit, "Ben bu memlekette doğdum, bu memlekette yetiştim. Oranın suyunu içip ekmeğini yiyerek adam oldum. Bu bağlamda Yatağan'a olan görevimi elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Fakat tam olarak da görevimi yapmış olduğumu söyleyemem. Türkiye'de birçok fikir akımları var. Böyle yerlerde bizim bin yıllık tarihimize uygun, yapımızı oluşturan ve hiçbir İslam ülkesinde olmayan özel bir niteliğimiz var. Bu 1000 yıllık tarihimize uygun ilim adamlarını ve öğrencileri sağlam yetiştirelim ki, şuna buna alet olmasınlar istiyoruz. Bu fikirle çalışmalarımızı yürütüyoruz ve devletimize de arz ediyoruz" dedi. Vali Altıparmak ise Prof. Dr. Akşit'in ilerleyen yaşına rağmen hala büyük bir azim ve heyecanla hizmetlerini sürdürdüğünü ve hayır işlerine öncülük ettiğini belirterek, "İmzaladığımız protokol kendisinin ve dostlarının katkısıyla zamanında memleketi Yatağan'da yaptırdıkları Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan öğrencilerimizin barınması için ihtiyaç duyulan yurt için de yine hocamızın yaklaşık 100 öğrenci kapasiteli bir yurt girişimleri var. Ancak o yurt yapılıp tamamlanıncaya kadar geçecek sürede de gelen öğrencilerin kalabileceği yer ihtiyacını da bu protokolle çözmüş olacağız. Hocamızın imkanlarını birleştirip kendini hayır işlerine adaması takdire şayandır. Örnek davranışının diğer iş adamlarımıza ve bürokratlarımıza da örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz. Osmanlı döneminden bugüne bir eğitim merkezi olan Yatağan'ın bu özelliğinin çok daha etkin alana yayılarak genişlemesini ve devam etmesini diliyoruz" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!