Trafik sigorta tazminatında 'aracı' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Trafik sigorta tazminatında aracı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 18:58

DENİZLİ'de 14 yıllık sigorta hukuku avukatlığı yapan Sarp Obay, Türkiye'de vatandaşların Karayolları Trafik Kanunu gereği araçların her yıl zorunlu olarak yaptırılması gereken trafik sigortası hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu durumun çeşitli mağduriyetlere sebep olduğunu vurgulayan Obay, "Art niyetli kişiler, trafik kazası mağdurlarını sigorta şirketlerinden daha fazla para alma vaadinde bulunarak umut tacirliği yapıyor" dedi.

Obay, Türkiye'de meydana gelen kazaların yüzde 94'ünün insan kaynaklı olduğunu, geriye kalan yüzde 5'inin araç, yüzde 1'inin ise yollardan kaynaklı olduğunu belirtti. Araç sahibi herkesin her yıl Zorunlu Trafik Sigortasını yaptırmak zorunda olduğunu vurgulayan Obay, poliçenin yaşanabilecek trafik kazalarında araç sahibi ve kusurlu sürücüyü yüz binlerce lira tazminat külfetinden koruduğunu kaydetti.

Obay, sigorta şirketlerinin Zorunlu Trafik Sigortası poliçeleri gereği trafik kazalarında meydana gelebilecek ölüm, sakat kalma ve tedavi durumları için koruma teminatı bulunduğunu ve 2017 yılı için bu üç durum için ödenecek tutarın kişi başına maksimum 330 bin liraya yükseltildiğini ifade etti. Obay, Türkiye'de bazı kimselerin hasar danışmanlık şirketi adı altında yaşanan trafik kazalarının ardından daha fazla para alma vaadiyle, umut tacirliği yaptığını ve vatandaşların mağdur edildiğini belirterek, "Trafik kazası mağdurlarının yaşadığı zor durumu fırsata çevirmeye çalışan art niyetli kişilere karışı uyanık olması gerekiyor. Bu kişiler, mağdurlara yanlış, asılsız ve gerçek dışı bilgiler veriyor. Sigorta şirketlerinden daha fazla para alma vaadinde bulunarak umut tacirliği yapıyor. Vatandaşlar sigorta tazminatını aracılara kaptırmasın. Sigorta şirketlerine karşı açılan trafik kazası tazminat davası bakımından vatandaşların hak kayıplarına uğramaması için her zaman bir avukattan hukuki destek almalarında fayda var" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!