Şehit arkadaşlarına 20 yıllık vefa

Güncelleme Tarihi:

Şehit arkadaşlarına 20 yıllık vefa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 11:10

Şehit arkadaşlarına 20 yıllık vefa

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, 1996 yılında Şırnak Silopi'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Hüseyin Kuş için mevlit okutuldu. Şehit Er Hüseyin Kuş'un 20 yıl önceki silah arkadaşları da Sarayköy'e gelerek ailesini ziyaret etti. Şehidin mezarı başında Kuran okuyup, dua etti.
Silopi'de şehit olan Sarayköylü Jandarma Komando Er Hüseyin Kuş için memleketinde düzenlenen mevlide; 20 yıl önce terörle birlikte mücadele verdiği silah arkadaşları katıldı. Ülkenin dört bir yanında yaşayan şehit Kuş'un komutanları ve silah arkadaşları, mevlit için Sarayköy'e geldi.
Sarayköy Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Necati Özbaş tarafından Şehit Hüseyin Kuş Parkı'nda ağırlanan şehidin silah arkadaşları, 20 yıl önceki yaşadıkları anıları paylaştı. Düzenlenen kahvaltıya Şehit Hüseyin Kuş'un, o dönem görev yaptığı Ercan Şahin Karakolu'ndaki komutanları Jandarma Albay Mustafa Mercan, Jandarma Binbaşı Yavuz Yavuz, emekli binbaşı Atilla Güçlüoğlu ve Siyahkaya Bölüğü'ndeki askerleri katıldı.
Başkan Özbaş, şehit arkadaşlarını yalnız bırakmadıkları için misafirlere teşekkür ederek, "Sizler 20 yıl önce şehit düşen Hüseyin Kuş kardeşimizin yıl mevlidi için ülkemizin dört bir tarafından buraya geldiniz. Şehidimizin aziz hatırasını canlı tuttuğunuz için, şehidimizin ailesine ve bizlere bu mutluluğu, gururu yaşattığınız ben sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Şehit Er Hüseyin Kuş'un baba evinde okutulan mevlide katılan misafirler daha sonra şehitliğe geçerek silah arkadaşlarının mezarı başında Kuran okuyup dua etti. Şehitlikte bulunan mezarlara karanfiller bırakan Siyah Kaya Bölüğü komutanları ve askerleri, gelecek yıllarda da bir araya gelerek şehit arkadaşlarını ziyaret edeceklerini belirtti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!