Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış Harekatının 100. yılı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 14:11

- Denizli'de, Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla pazar günü anma yürüyüşü düzenlenecek

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Denizli'de 4 Ocak Pazar günü anma yürüyüşü düzenlenecek.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıldönümünde donarak şehit düşen kahramanları anmak için 4 Ocak Pazar günü tüm ülkede eş zamanlı anma yürüyüşü düzenleneceği belirtildi.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üçüncüsü düzenlenecek etkinlikte, binlerce gencin Sarıkamış'ta buluşacağının ifade edidiği açıklamada, şunlar kaydedildi

    "Programda bundan bir asır önce "Beyaz hüzün" olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı'nda, vatanı uğruna can veren kahramanlar anılacak. Denizli’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesinde düzenlenecek etkinlikte 4 Ocak Pazar günü saat 10.00'da İncilipınar Parkı önünde protokol üyeleri, Gençlik Merkezi üyesi gençler, sporcular ve vatandaşların katılımı ile toplanacak grup, Çınar Meydanına kadar yürüyecek. 'Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde' sloganı ile ecdadın ayak izlerinden yürüyüşün temsil edileceği etkinlik Delikliçınar Meydanında devam edecek. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ile öğrencilerin şiir ve müzik dinletilerinin sonunda Delikliçınar Yeni Cami'de şehitler anısına mevlit okunacak. Lokma ikramı ile program son bulacak."

    Haberin Devamı

    - "Tarihimizin onurlu bir sayfası"

    Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Sarıkamış'ın Çanakkale gibi bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

    Sarıkamış'ın kendini feda etmenin destanı olduğunu vurgulayan İbanoğlu, "Sarıkamış, Mehmetçiğin vatanı için her şart altında irade, cesaret ve disiplinden oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdırdığı bir semboldür. Tarihimizin hüzünlü olduğu kadar, onurlu bir sayfasıdır. Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ülkede eş zamanlı Sarıkamış Harekatı'nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak için anma yürüyüşleri düzenlenecek. Şehitlerimize minnet duygularımızı ifade etmek için tüm Denizlileri 4 Ocak Pazar günü yürüyüşe davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

    Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!