Sarayköy'e halk oyunlarında Türkiye şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Sarayköye halk oyunlarında Türkiye şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 13:23

Sarayköy'e halk oyunlarında Türkiye şampiyonluğu

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'ndeki Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Halk Oyunları Okullar Türkiye Şampiyonası'nda, düzenlemeli dalda 91.14 puanla Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun düzenlediği Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Sakarya'da yapıldı. Türkiye'nin her bölgesinden gelen bölge şampiyonu olan halk oyunları ekipleri, kendi yörelerine ait oyunları sergileyerek izleyenlere görsel şölen yaşattı. Yarışmada Sarayköy Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları Topluluğu, düzenlemeli dalda 8 takımla, düzenlemesiz dalda 16 takımla yarışarak Denizli'yi temsil etti. Ege Bölge Şampiyonu olarak finallere katılan Sarayköy Atatürk Ortaokulu halk oyuncuları, aylardır sürdürdükleri hazırlıklarını şampiyonlukla taçlandırdı. Düzenlemeli dalda 91.14 puanla birinci sırada yer alan Sarayköy Atatürk Ortaokulu Türkiye Şampiyonu oldu.

Antrenör Ömür Günay, elde edilen başarı için ekibini kutlayarak emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Geçen yıl Türkiye üçüncüsü oldukları anda, tüm takımın kenetlenip bu sezon için şampiyonluk sözü verdiğini söyleyen Günay, aylar süren çalışmaların sonuncunda Türkiye Şampiyonluğunu Denizli'ye kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Sarayköy Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin Türkiye Şampiyonu olmasıyla Denizli'nin haklı bir gurur yaşadığını söyleyen Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Antrenör Ömür Günay'ı arayıp elde edilen başarıdan dolayı kutladı.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!