Sanayiyi gezdi, esnafla karpuz, peynir yedi

Güncelleme Tarihi:

Sanayiyi gezdi, esnafla karpuz, peynir yedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 14:52

Sanayiyi gezdi, esnafla karpuz, peynir yedi

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin,  meclisin tatilde olmasını fırsat bilip, seçim bölgesi olan Denizli'de 1. Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnaflarla bir araya geldi. Sanayideki dükkanları dolaşarak esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Tin, geçmişte kendisinin de çıraklık ve kalfalık yaptığı sitede esnaflarla birlikte karpuz, peynir ve ekmekten oluşan öğle yemeği yedi.

Ziyaretinde Türkiye ekonomisinin durumu hakkında esnaflara bilgi veren Milletvekili Şahin Tin, "Geçen sene zor bir dönem geçirdik. Ancak 2017 ve 2018 hedeflerini yakalama konusunda bugün ciddi bir ivme yaşıyoruz. Ekonomide koyduğumuz tüm hedeflere ulaşma konusunda pozitif bir ilerleme kaydediyoruz. Uzmanların söyledikleri elbette önemli ancak sanayi de yaşananları da  görmek istedik. Bu sebeple esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Onların yaşadığı sorunları not alıyor ve düzenleyici önlemler neler olabilir onları değerlendiriyoruz. Sanayi esnafımız içinde bulunduğu koşullar nedeniyle ticari manada elbette her şey güllük gülistanlık değil ancak yaşanan tüm olumsuz gelişmeler ve atlatılan badirelere rağmen olumlu gelişmelerin de olduğu bir sürece de tanıklık ediyorlar" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ekonomide yaşanan gelişmelerin Türk ekonomisinin şoklara karşı dirençli olduğunu ortaya koyduğunu belirten Tin, "Geçen sene yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi ciddi yaralar açtı ve ekonomide kısmi hasarlar bıraktı. Ancak bu sene bu yaraları hep birlikte sarıyor ve hızla toparlanıyoruz. Gelecek yıl ise hedeflerimizi tamamen yakaladığımız bir yıl olması için tüm çalışmalarımızı tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Tekstil sektörünün de ihracatta pozitif bir seyir  yakaladığını belirten Tin, "Özellikle son dönemde açıklanan büyüme rakamlarından da anlaşılacağı gibi ekonomik anlamda büyümede en önemli faktörlerden bir tanesi de ihracat eksenli gerçekleşiyor. Denizli bu anlamda son derece büyük bir öneme sahip. Çünkü Türkiye'de en çok ihracat yapan iller arasında Denizli önemli bir yere ve konuma sahip. Her sektörün hızla büyüdüğü ilimizde özellikle ana iş kolu olarak tanınan tekstil sektörünü de ciddi bir evrim yaşıyor. Teknik tekstil anlamında da hızlı büyüme yaşayan ilimiz, dünyanın dört bir yanına da ürettiği ürünlerini ihraç ediyor" dedi.

Sanayideki dükkanları dolaşarak esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Tin, geçmişte kendisinin de çıraklık ve kalfalık yaptığı sitede esnaflarla birlikte karpuz, peynir ve ekmekten oluşan öğle yemeği de yedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!