PAÜ, Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni kapattı

Güncelleme Tarihi:

PAÜ, Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezini kapattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2017 17:24

PAÜ, Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni kapattı

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde 11 yıl önce kurulan Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi kapatıldı.

Denizli'de 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren FETÖ/PDY'nin PAÜ'deki yapılanmasıyla ilgili davada tutuklu yargılanan Doç. Dr. Kutret Gezer'in kurulmasında öncülük yaptığı ve müdürlüğünü yürüttüğü Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kapatılmasına yönelik Pamukkale Üniversitesi'nin yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Pamukkale Üniversitesi'nde 2006 yılında mantar ve çeşitleri üzerine çalışma yapmak, mantar üretiminin yaygınlaştırılması için kurslar düzenlemesi amacıyla kurulan merkez, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısındaki yönetmelikle kapatıldı. 2006 yılında yayınlanan yönetmeliğin yürürlükten kaldırıldığı, yeni yayınlanan yönetmelik hükümlerinin ise Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütüleceği belirtildi.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren FETÖ/PDY'nin Pamukkale Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik davada tutuklu yargılanan Doç. Dr. Kutret  Gezer, merkezin kurulmasında öncülük yapmış ve uzun süre müdürlüğünü yürütmüştü. Merkez, Pamukkale Üniversitesi'ndeki FETÖ/PDY yapılanmasında önemli merkezlerden biri olarak dikkat çekiyordu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!