Pamukkale'de Kent Konseyi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Pamukkalede Kent Konseyi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 17:42

Pamukkale'de Kent Konseyi kuruldu

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin metropol ilçelerinden Pamukkale Belediyesi'nde Kent Konseyi kuruldu. Mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, meslek örgütü temsilcilerinin yer aldığı Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi'nin başkanlığına Adnan Kaya seçildi.

Pamukkale Belediyesi'nin Kınıklı Mahallesi'nde bulunan sosyal tesisi Pamuk Kafe'de Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi'nin ilk genel kurulu yapıldı. Yapılan seçimde oybirliğiyle Yürütme Kurulu Başkanlığı'na Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya seçildi. Yürütme Kurulu'nda Hasan Sarı, Resul Çövüt, Gamze Demir, İsmail Bayram, Nejdet Kunduracı, Rıza Şahan ve Bekir Dağlı görev aldı.

Bir konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı AK partili Hüseyin Gürlesin, "Kanun gereği nüfusu 50 binin üzerinde olan kentlerde Kent Konseyi'nin kurulması zorunlu. Ancak birçok belediyede kent konseyi yok. Biz Pamukkale Belediyesi olarak Kent Konseyi'ni kurarak, karar alma mekanizmasına dahil ediyoruz. Kent Konseyi kuruldu desinler diye kurmuyoruz. Kent Konseyi'nin önemli bir görev yapacağını düşünüyorum. Görev alacak arkadaşlar ve delegelerle beraber belirli periyotlarla düzenleyecekleri toplantıları bizzat takip edeceğim. Halktan gelen konuları bu konsey vasıtasıyla çözüme kavuşturacağız. Bundan dolayı Kent Konseyi'nin önemli bir görev icra edeceğini düşünüyorum" dedi.

Kent Konseyi bünyesinde kısa süre içerisinde Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi ve Kadın Meclisi'ni oluşturacaklarını söyleyen Başkan Gürlesin, "Kent Konseyi diğer belediyelerde olduğu gibi kağıt üzerinde kalmayacak, aktif bir şekilde çalışarak görevini dört dörtlük yerine getirecek. Bu çalışmayla yine farkımızı ortaya koyuyoruz. Kent Konseyi projeler üreterek hayata geçirecek. Bu meclisleri kurmamızın temel sebebi daha yaşanabilir bir Pamukkale oluşturmak. Pamukkale'nin daha yaşanabilir, daha girişken, daha üretken bir ilçe olması için hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!